Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii Valeriu Munteanu şi Victor Popa — autorii celor mai multe iniţiative legislative

|versiune pentru tipar||
PL / 10 octombrie 2011
Partidul Liberal

Deputatul PL Valeriu Munteanu este lider la capitolul “Iniţiative legislative”, înregistrând 20 de iniţiative legislative în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIX-a. Pe locul II la acest capitol se situează tot un deputat PL — Preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi Victor Popa, care este autorul a 17 iniţiative legislative.

Informaţiile se conţin în baza de date a Asociaţiei obşteşti “Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei”, realizată în baza stenogramelor şedinţelor Parlamentului şi făcută publică astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit autorilor, la capitolele “Subiecte în dezbaterea cărora a participat” şi “Şedinţe cu luări de cuvânt”, deputatul liberal Valeriu Munteanu se află pe locul II, având 87 de intervenţii în plenul Parlamentului.

Totodată, la capitolul “Declaraţii în plenul Parlamentului” pe locul II în top se situează deputatul Ion Hadârcă, Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL.

Expertiza a fost realizată în cadrul Proiectului “Expertiza coruptibilităţii proiectelor actelor normative şi legislative — etapa IV”, susţinut financiar de Apărătorii Drepturilor Civile din Suedia şi Agenţia Suedeza pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Oleg Bodrug: Propunem crearea unui mecanism eficient de utilizare a banilor publici pentru editarea cărţii naţionale şi completarea fondurilor bibliotecilor publice şi şcolare Declaraţie: PL nu va accepta un compromis cu comuniştii deoarece aceştia urmăresc interese meschine şi vor preluarea puterii