Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Curăţenie de toamnă: Primele acţiuni de salubrizare organizate de Tineretul Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 12 octombrie 2011
Partidul Liberal

A început curăţenia de toamnă în mai multe localităţi din Republica Moldova în cadrul unei campanii ecologice naţionale organizate de Tineretul Liberal.

În oraşele Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Floreşti, Drochia, precum şi în satul Bardar din raionul Ialoveni s-au desfăşurat, sâmbătă, 8 octombrie, primele acţiuni de salubrizare a spaţiilor publice. Înarmaţi cu greble şi mături, voluntarii liberali au ecologizat parcurile, obiectivele turistice şi cele de interes public din zonele în care locuiesc.

La Ştefan Vodă, tinerii liberali au salubrizat spaţiul din preajma fântânii istorice situată pe strada Păcii. “Am ales în mod simbolic să salubrizăm acest obiectiv, care este de o importanţă deosebită pentru locuitorii oraşului Ştefan Vodă, îndeosebi pentru cei care cinstesc şi ocrotesc valorile cultural-istorice. Campania iniţiată de PL la Ştefan Vodă va demonstra întregului oraş că Partidul Liberal are grijă şi valorifică cultura oraşului nostru”, a menţionat Alexandru Topolenco, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL din raionul Ştefan Vodă, care a participat la acţiunea de salubrizare.

Tinerii liberali din Drochia au organizat în centrul oraşului o acţiune de sensibilizare a locuitorilor. Panourile cu mesajele “Hai să facem Moldova curată!”, “Vă rugăm mult să nu fim egoişti, dar să devenim o bază a progresului de care are nevoie Moldova”, “Să NU fim indiferenţi”, “Ţara în care trăim merită să fie curată” au atras atenţia locuitorilor oraşului Drochia. Potrivit Doinei Bobeico, Preşedinta Tineretului Liberal din Drochia, tinerii liberali au comunicat cu trecătorii despre importanţa păstrării curăţeniei la nivel de oraş şi de ţară, dar şi despre faptul cum pot ei contribui la menţinerea curăţeniei, notând propunerile lor. Totodată, au fost colectate semnături prin care cetăţenii promit că nu vor face dezastru.

În satul Bardar din raionul Ialoveni, tinerii liberali au salubrizat locaţia Pinii din preajma satului, cunoscută ca zonă de odihnă a sătenilor. Au fost instalate tăbliţe cu inscripţia “Tineretul liberal vă roagă să păstraţi curăţenia!”.

Tineretul Liberal din Floreşti a desfăşurat acţiunea de salubrizare cu genericul “Hai vino iar în gara noastră mică”. În cadrul acestei acţiuni tinerii liberali au strâns gunoiul de pe teritoriul autogării Floreşti, care deserveşte zilnic numeroşi călători, au văruit copacii din preajmă, au vopsit tomberoanele şi bordurile. Numeroşi cetăţeni au salutat acţiunea tinerilor liberali, menţionând că astfel de iniţiative ale tinerilor sunt binevenite. Directorul Autogării Floreşti Victor Moraru a adus mulţumiri Tineretului Liberal pentru ajutorul acordat instituţiei chiar în preajma sărbătorii Hramului oraşului Floreşti, precizând că salubrizarea, înainte de astfel de sărbători, reprezintă un aspect tradiţional în cadrul pregătirilor de sărbătoare.

La acţiunea de salubrizare “Hai vino iar în gara noastră mică” au participat 20 de membri ai Organizaţiei teritoriale Floreşti a Tineretului Liberal. Tinerilor li s-au alăturat seniorii de la Filiala Teritorială Floreşti a PL Ion Iavorschi, Vladimir Gutium, Ion Bogdan, Ghenadie Semasco, Sergiu Bogdan. Preşedintele Tineretului Liberal Ecaterina Grigor a declarat că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate sistematic de către organizaţia pe care o conduce, iar următoarea acţiune este planificată în satul Sevirova unde se va lichida o gunoişte neautorizată, situată la marginea localităţii.

Tineretul Liberal va desfăşura pe parcursul lunii octombrie o campanie ecologică naţională, de salubrizare a spaţiilor publice din localităţile de baştină. Campania va fi şi una de educaţie ecologică a tinerei generaţii pentru a conştientiza importanţa unui mediu înconjurător curat.

Tineretul Liberal îi îndeamnă pe toţi cei cărora le pasă de curăţenia din oraşul/satul în care locuiesc să se alăture campaniei ecologice naţionale organizate de tinerii liberali.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Declaraţie: PL nu va accepta un compromis cu comuniştii deoarece aceştia urmăresc interese meschine şi vor preluarea puterii Va fi creată Asociaţia primarilor şi consilierilor liberali