Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Acord pentru asigurarea funcţionării eficiente a Consiliului Municipal Chişinău pentru anii 2011–2015

|versiune pentru tipar||
PL / 24 octombrie 2011
Partidul Liberal

Carul nu s-a mişcat din loc nici la şedinţa CMC de vineri, 22 octombrie. Ne-am întâlnit ca să ne mai gândim. Mai exact ca PCRM să se mai gândească, pentru că a cerut o pauză până la 3 noiembrie pentru consultări în cadrul partidului. Dar e şi acesta un început… La ce trebuie să se gândească PCRM?

Consiliul Municipal încearcă să îşi înceapă activitatea pe nişte principii clare, care să aibă la bază un acord între toate părţile componente ale acestuia.

Un alt subiect la care aşteptăm răspuns de la PCRM este legat de distribuirea comisiilor de specialitate, aspect asupra căruia nu s-a ajuns încă la o înţelegere.

În cadrul negocierilor, PL şi PLDM au fost de acord să ofere 5 din cele 7 comisii PCRM-ului, cu condiţia că liberalii obţin preşedintia comisiei economie, buget şi finanţe, iar PLDM pe cea a comisiei juridice. Comuniştilor le-ar reveni comisia pentru construcţii, arhitectură şi resurse funciare, cea pentru ecologie şi gospodarie locativ-comunală, comisia pentru energetică, transport şi comunicaţii, pentru educaţie şi ocrotirea sănătăţii şi cea pentru protecţie socială, cultură şi relaţii interetnice.

Rămâne să vedem ce răspuns vom primi de la colegii comunişti…

Blogul consilierul municipal Iurie Nastas
Sursa: www.pl.md

Va fi creată Asociaţia primarilor şi consilierilor liberali Deputatul Vlad Lupan va vorbi la Bruxelles despre realităţile din Republica Moldova