Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La mulţi ani, stimate Domnule Preşedinte Mihai Ghimpu!

|versiune pentru tipar||
PL / 19 noiembrie 2011
Partidul Liberal

Stimate Domnule Preşedinte Mihai Ghimpu,

Cu ocazia frumoasei aniversări — 60 de ani de viaţă, caracterizaţi de intense şi aprige bătălii politice pentru adevăr şi dreptate, Vă adresăm cele mai sincere felicitări şi urări de bine.

Sunt 60 de ani de viaţă trăită pe muchie de cuţit, în care aţi luptat, împreună cu fraţii Dumneavoastră, pentru adevăr şi dreptate cu mult curaj şi dăruire. În această zi aniversară, care marchează o vârstă a împlinirilor, constatăm rolul important pe care l-aţi avut în mişcarea de eliberare naţională, care v-a plasat în prim-planul vieţii politice. Cu demnitate şi onoare, aţi luptat şi continuaţi să luptaţi pentru apărarea intereselor naţionale în spiritul “O luptă-i viaţa, deci te luptă, Cu dragoste de ea, cu dor”.

Strategicele funcţii de Preşedinte al Parlamentului şi, în acelaşi timp, de Preşedinte interimar al Republicii Moldova, o premieră pentru statul nostru, v-au scos în prim-planul atenţiei publice. Prin activităţile desfăşurate în această perioadă aţi demonstrat curaj în a vă asuma riscuri şi responsabilităţi, pricepere în a le face faţă cu succes, perseverenţă în promovarea adevărului şi a dreptăţii. Aceste calităţi v-au asigurat respectul cetăţenilor Republicii Moldova şi imaginea unui lider de succes.

Consecvenţa, responsabilitatea, voinţa de a reuşi sunt calităţi pe care le-aţi demonstrat constant, atât în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cât şi fiind Preşedinte al PL. Este incontestabilă contribuţia Dumneavoastră în debarcarea comuniştilor de la guvernare, în constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană, în realizarea unui şir de reforme care vor permite realizarea obiectivului nostru comun schimbarea până la capăt şi respectiv integrarea europeană a Republicii Moldova.

Ne mândrim cu faptul că ne sunteţi coleg de partid, un model de demnitate şi onoare, de modestie şi omenie. Vă mulţumim pentru susţinerea şi încurajarea sinceră şi necondiţionată de care ne bucurăm şi vă suntem recunoscători pentru lecţiile de viaţă oferite.

Stimate domnule Preşedinte,

Vă dorim să aveţi parte şi de acum încolo de multă sănătate, fericire, prosperitate, noi succese în tot ceea ce vă propuneţi să realizaţi. Să rămâneţi la fel de activ, curajos şi încrezător că doar împreună vom reuşi să realizăm idealul visat: de a trăi liberi într-o ţară europeană. Să vă ferească Dumnezeu de zile negre şi nopţi albe astfel încât să realizaţi testamentul lăsat de fraţii mai mari.

La mulţi ani, stimate Domnule Preşedinte!

Cu deosebit respect,
membrii şi simpatizanţii Partidului Liberal

Sursa: www.pl.md

PL în creştere — confirmat de sondajele sociologice Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă vor participa la Congresul anual al Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR)