Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Partidului Liberal cu privire la sentinţa de achitare în dosarele privitoare la evenimentele din 7 aprilie 2009

|versiune pentru tipar||
PL / 29 decembrie 2011
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă sentinţa de achitare dată de Judecătoria Centru în dosarele ex-ministrului de interne Gh. Papuc şi fostului comisar-şef al Municipiului Chişinău V. Botnari şi o consideră drept un act de sfidare a justiţiei şi o nedreptate la adresa victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Abuzurile comise de organele de forţă implicate în acele evenimente au şocat o lume întreagă prin moartea lui Valeriu Boboc, prin violenţa fără precedent şi prin torturile tinerilor în aşa-numitele tuneluri ale morţii, petrecute în subsolurile comisariatelor de poliţie, fapte constate la timpul lor şi condamnate de observatorii internaţionali, de Consiliul Europei şi de Parlamentul European în rezoluţiile respective.

Partidul Liberal consideră că faptele ce se întâmplă în ultima perioadă în sistemul judiciar demonstrează cu pregnanţă necesitatea unor reforme profunde în întreg sistemul organelor de drept, în conformitate cu standardele europene în materie, pentru desprinderea definitivă de practicile sistemului comunist totalitar.

Mihai Ghimpu,
Preşedintele Partidului Liberal

Sursa: www.pl.md

Sediul PL răsună de colinde şi urături Un An Nou cu frumoase împliniri!