Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conducerea PL a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei. Mihai Ghimpu: Sunteţi ambasadori sinceri şi consecvenţi ai Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 13 octombrie 2012
Partidul Liberal

Conducerea PL a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei, participanţi la lucrările Congresului al V-lea al diasporei moldoveneşti. La discuţii au participat miniştrii şi deputaţii PL.

În cadrul întrevederii au fost abordate diverse aspecte ce vizează realizările şi problemele diasporei, precum şi consolidarea relaţiilor dintre autorităţi şi diasporă. Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu le-a mulţumit cetăţenilor Republicii Moldova plecaţi în diferite colţuri ale lumii pentru eforturile depuse în calitate de “ambasadori sinceri şi consecvenţi” ai Republicii Moldova peste hotare. Mihai Ghimpu a precizat că din această perspectivă colaborarea autorităţilor cu diaspora trebuie să fie permanentă şi eficientă. Totodată, e de datoria autorităţilor să protejeze şi să promoveze drepturile şi interesele reprezentanţilor diasporei în străinătate, să implementeze diverse proiecte de colaborare cu diaspora, să ridice nivelul de trai în Republica Moldova, astfel încât cetăţenii noştri plecaţi la muncă sau la studii să fie încurajaţi să revină în Republica Moldova.

Mihai Ghimpu a mulţumit reprezentanţilor diasporei pentru grija cu care promovează valorile culturii naţionale, tradiţiile strămoşeşti, limba română, dar şi pentru faptul că se identifică cu valorile europene, cultivând speranţa unui viitor mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova, susţinând cursul reformelor iniţiate de Alianţa pentru Integrare Europeană în vederea modernizării şi prosperării societăţii. Preşedintele PL a apreciat şi munca depusă de reprezentanţii diasporei în consolidarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi ţările lor de reşedinţă, exprimându-şi încrederea că este aproape ziua în care ei vor reveni definitiv în Republica Moldova, împreună cu famiile lor.

Reprezentanţii diasporei s-au referit la realizările lor personale şi ale comunităţilor pe care le reprezintă, dar au atras atenţia şi asupra problemelor cu care se confruntă, solicitând sprijinul deputaţilor şi miniştrilor PL în găsirea unor soluţii. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii diasporei şi-au exprimat dorinţa de a participa în continuare la procesul de democratizare şi integrare europeană a Republicii Moldova.

La lucrările Congresului V-lea al diasporei moldoveneşti, desfăşurat în perioada 11–12 octombrie la Chişinău, au participat delegaţi din aproape 30 de state. Participanţii la congres au adoptat şi o rezoluţie, ce conţine principalele direcţii de colaborare dintre autorităţi şi diasporă.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

In memoriam: La despărţirea de Aureliu Busuioc (1928–2012) Anatol Petrencu: Barbaria bolşevică a provocat canibalism în masă