Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii de la Orhei au marcat Ziua Marii Uniri

|versiune pentru tipar||
PL / 5 decembrie 2012
Partidul Liberal

Ziua Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, considerată a fi şi ziua naţională a tuturor românilor, a fost sărbătorită de membrii şi simpatizanţii PL din raionul Orhei.

În dimineaţa zilei de 1 decembrie, când se împlineau 94 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, câteva zeci de membri ai Partidului Liberal, filiala teritorială din Orhei s-au adunat în piaţa din centrul oraşului pentru a-i cinsti pe eroii care au realizat Marea Unire.

Acţiunea a început cu un tedeum oficiat de un sobor de preoţi în faţa Crucii Româneşti din localitate în amintirea înaintaşilor care au realizat Marea Unire, printre ei numărându-se şi persoane originare din raionul Orhei.

Ulterior, evenimentul a continuat cu un program artistic, la care au participat elevi din raionul Orhei şi a culminat cu un recital de muzică folclorică susţinut de Ansamblul “Ştefan Vodă” din Căpriana.

Totodată, liberalii din Orhei au arborat un tricolor imens în centrul oraşului, în preajma monumentului lui Vasile Lupu, pentru a consemna importanţa evenimentului istoric de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Ziua Marii Uniri sărbătorită în Franţa de liberalii din Republica Moldova Studenţii liberali în excursie la Cetatea Tighina şi or. Tiraspol