Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consiliul Republican al PL convocat în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PL / 10 februarie 2013
Partidul Liberal

Consiliul Republican al Partidului Liberal s-a convocat astăzi în şedinţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat mai multe subiecte ce se referă la situaţia social-politică din Republica Moldova, precum şi la situaţia din AIE. Delegaţii la Consiliul Republican au audiat şi au discutat rapoartele de activitate prezentate de preşedinţii filialelor teritoriale. Totodată, au fost discutate şi o serie de subiecte de ordin organizatoric menite să consolideze echipele PL din teritoriu şi să le asigure o mai bună funcţionare.

Preşedinţii filialelor raionale au făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi desfăşurate pe parcursul anului 2012, au punctat principalele realizări ale primarilor şi consilierilor PL, colaborarea acestora cu autorităţile centrale, dar au solicitat sprijin şi pentru rezolvarea unor probleme pe care le întâlnesc organizaţiile primare şi raionale în activitatea curentă. Delegaţii la Consiliu s-au referit la situaţia social-politică din raioanele pe care le reprezintă, inclusiv la lipsa de comunicare şi colaborare între reprezentanţii partidelor politice membre ale AIE din teritoriu.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu le-a prezentat delegaţilor la Consiliul Republican informaţii despre situaţia social-politică din Republica Moldova, relaţiile din AIE, progresele înregistrate în realizarea parcursului european, reformele care urmează a fi desfăşurate, iniţiativele legislative ale deputaţilor PL etc. “Cu toate problemele şi dificultăţile, Alianţa pentru Integrare Europeană este salvarea Republicii Moldova. Doar AIE poate contribui la eradicarea sărăciei, ridicarea nivelului de trai a cetăţenilor, integrarea în marea familie europeană. În cazul în care AIE moare, dispare şi proiectul nostru european”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL le-a solicitat delegaţilor la Congres să le explice cetăţenilor din raioane că AIE “nu este a lui Ghimpu, Lupu şi Filat, ci este a cetăţenilor”. “Trebuie să depăşim problemele existente în AIE şi să ne aşezăm la masa de discuţii, pentru a soluţiona problemele cetăţenilor. Avem nevoie de AIE, dar nu de o alianţă oarecare”, a specificat Mihai Ghimpu, făcând referire la faptul că în perioada următoare vor fi semnate cele 3 acorduri importante pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Totodată, Consiliul Republican PL a susţinut decizia Biroului Permanent ca Ion Cebanu să fie propus la funcţia de director al Agenţiei “Moldsilva”, iar Octavian Ţâcu — în calitate de Ministru al Tineretului şi Sportului.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Diaspora liberală din Franţa se extinde: A fost constituit Clubul Liberal Villeneuve Saint-Georges Mihai Ghimpu: Puterea şi hoţia — burtărarii şi sărăcia!