Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Filialei Teritoriale Criuleni a PL

|versiune pentru tipar||
PL / 28 aprilie 2013
Partidul Liberal

Pentru desfăşurarea conferinţei, delegaţii prezenţi au ales preşedintele şi secretarul adunării. În calitate de preşedinte al adunării a fost ales dl Gheorghe OJOG, primar de Corjova, iar în calitate de secretar — d-na Galina SAŞCO. La şedinţă a fost prezent şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai GHIMPU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat alegerea preşedintelui Filialei Teritoriale Criuleni, a vicepreşedinţilor, a secretarului executiv şi stabilirea numărului de membri ai Consiliului Raional Criuleni.

Şedinţa a fost deliberativă, din 124 membri fiind prezenţi 102 membri.

La începutul şedinţei Mihai GHIMPU a făcut o analiză a situaţiei sociale şi politice din Republica Moldova, precum şi a situaţiei interne din Partid pe fondul trădării aşa-numitului “grup reformator”. Preşedintele Liberalilor a menţionat transformările prin care trece statul după ce guvernul a primit vot de neîncredere, dar şi ultimele evenimente de pe arena politică. Preşedintele PL i-a mulţumit fostului preşedinte al Filialei Teritoriale Criuleni, d-lui Dionisie BOAGHE, exprimându-şi recunoştinţa pentru eforturile şi munca depusă de la fondarea acestei filiale teritoriale a raionului Criuleni.

Totodată, liderul PL şi-a exprimat convingerea că evenimentele politice din ultima perioadă au fost organizate din afara republicii, într-un an crucial pentru destinul european al Republicii Moldova, iar de pe urma acestui război politic intern are de câştigat Federaţia Rusă. Mihai GHIMPU a explicat delegaţilor la Conferinţă semnificaţia datei când Vlad FILAT a denunţat acordul: “Aceasta este o dată neagră în istoria noastră. V. Filat a trădat interesul nostru european în favoarea Rusiei, anume în anul Summit-ului UE de la Vilnius. Anul acesta este decisiv pentru viitorul european al republicii. Acordurile care nu vor fi semnate anul acesta, trebuie obligatoriu să fie semnate la anul, astfel ne vom integra în marea familie europeană şi ne vom rupe de influenţa şi monopolul Federaţiei Ruse. Partidul Liberal trebuie să ducă la bun sfârşit această luptă pentru Libertate, Dreptate şi Bunăstare şi, împreună cu alte partied, să putem asigura republicii un viitor european”.

În cadrul Conferinţei a fost aleasă, în unanimitate, Comisia de numărare a voturilor, constituită din următorii membri: Vitalie CASIAN, Eugenia CITAT şi Ion AFTENIE.

La funcţia de preşedinte al Filialei Teritoriale Criuleni au fost înaintate 2 candidaturi: Oleg OGOR şi Vasile EFROS.

În final, delegaţii Conferinţei Filialei Teritoriale Criuleni, au votat:

Conferinţa Filialei Teritoriale Criuleni a delegat dreptul Consiliului Teritorial Criuleni de a modifica numărul membrilor Consiliului Teritorial, în funcţie de situaţie.

Mihai GHIMPU a adus mulţumiri celor prezenţi pentru implicare şi angajament responsabil: “Vă mulţumesc pentru că aveţi aceleaşi scopuri şi luptaţi pentru aceeaşi cauză, cu dragoste pentru neam şi patrie”. Preşedintele PL i-a felicitat pe membrii împuterniciţi în funcţii, îndemnându-i să lupte în continuare pentru cauză, şi nu pentru “scaun”. “Felicitări în numele Partidului Liberal şi din partea mea, în calitate de Preşedinte al Partidului, celor care astăzi au fost aleşi în calitate de Preşedinte al Filialei Teritoriale, vicepreşedinţi, secretar executiv şi cei aleşi ca membri ai celor 2 comisii. Vă rog să nu uitaţi că funcţia este pentru a munci, a depune efort şi suflet, nu pentru a profita de ea. PL este astăzi o forţă. Vă doresc tuturor succes şi vă mulţumesc pentru că sunteti alături în lupta pentru cauză, pentru Libertatea şi Dreptatea acestui popor”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal exprimă condoleanţe familiei CRĂCIUN din Criuleni Valeriu MUNTEANU despre Ziua drapelului transnistrean