Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL insistă pentru interzicerea votării în baza paşapoartelor sovietice

|versiune pentru tipar||
PL / 16 mai 2013
Partidul Liberal

Fracţiunea Partidului Liberal, printre care Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega şi Boris Vieru, a înaintat repetat Proiectul de Lege ce se referă la modificarea articolului 53 din Codul Electoral, care presupune înterzicerea participarii la vot în baza paşapoartelor sovietice.

Proiectul propus spre adoptare instituie obligaţia legală a concetăţenilor noştri de a participa la vot doar în baza actelor de identitate naţionale, având în vedere gratuitatea buletinelor de identitate la documentarea iniţială.

Deputatul Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii PL în Parlamentul Republicii Moldova, menţionează că acest Proiect de Lege vine să corecteze o lacună juridică perpetuată pe parcursul fostelor guvernări, cointeresate în dăinuirea sentimentelor filosovietice, şi să readucă în normalitate procesele administrative.

Amintim că un proiect similar a fost înaintat anterior de Partidul Liberal şi adoptat de către Parlamentul Republicii Moldova. Din păcate, PLDM şi PCRM, ghidaţi de interese conjuncturiste, au anulat aceastp prevedere legala, fără a lua în considerare argumentele juridice pertinente.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu William H. Moser, Ambasadorul SUA în Republica Moldova Tineretul Liberal — Partidul Liberal din Olanda