Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Corina Fusu a participat la Atelierul de lucru Regional “Egali şi Consolidaţi: Participarea Femeilor în Politică”

|versiune pentru tipar||
PL / 11 iunie 2013
Partidul Liberal

Corina Fusu, vicepreşedinte PL, preşedintele OFL, a participat în perioada 10–11 iunie 2013 la Atelierul de lucru Regional “Egali şi Consolidaţi: Participarea Femeilor în Politică”, la Chişinău. Atelierul a reunit experţi în domeniul egalităţii de gen, dar şi deputate din Belarus, FYR Macedonia, Georgia, Muntenegru, România, Serbia, Suedia, Ucraina şi Republica Moldova.

Acest eveniment a avut drept scop prezentarea principalelor concluzii ale Raportului PNUD privind implicarea femeilor în politică, care a oferit o privire de ansamblu asupra problemei participării femeilor în domeniul politic în regiunea ţărilor CSI.

Pentru a face cunoscute bunele practici în promovarea activismului politic al femeilor, au fost prezentate şi măsuri dovedite a fi eficiente printre care: cotele legislative, cotele voluntare asumate de catre partidele politice, diferitele tipuri de structuri ale femeilor deputaţi, dezvoltarea reţelelor, promovarea imaginii decente a femeilor în politică prin intermediul mijloacelor media.

Cu referire la aceasta, Corina Fusu a menţionat: “Creare unei structuri pentru femeile deputaţi în Parlamentul RM este un instrument eficient pentru avansarea agendei ce ţine de problemele femeilor în particular, dar şi a întregii societăţi în general: servicii medicale de calitate, violenţă domestică ş.a. Femeile trebuie să înveţe să fie solidare în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor strigente cu care ne confruntăm. Este important ca în acest demers să fim sprijinite de către oragnismele internaţionale precum Naţiunile Unite, PNUD, OSCE, UN Women”.

În cadrul acestui eveniment au propuse mai multe recomandări pentru Republica Moldova şi alte state, cu privire la problema participării femeilor în politică.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Trădătorii păru-şi schimbă, dar năravul ba! Valeriu MUNTEANU — “O lege pentru burduhanul comun al comuniştilor şi al burtăverzimii”