Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Vitalie Marinuţă — comunistul de la Holercani

|versiune pentru tipar||
PL / 20 iunie 2013 | 
Partidul Liberal

În pauza şedinţei Parlamentului din 20 iunie 2013, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a susţinut un briefing de presă în care a prezentat o Hotărâre a Judecătoriei Dubăsari în care Vitalie Marinuţă figura în listele candidaţilor supleanţi din partea Partidului Comuniştilor din R. Moldova, iar fratele său — în calitate de consilier de la acelaşi partid pentru anii 2007–2011.

De la bun început Mihai Ghimpu a punctat că: “În primul rând îmi reproşez mie faptul ca sunt un om care crede în oameni, dar de fapt ei nu sunt oameni, ci cârtiţe. Ceea ce o să auziţi, înca o data demonstrează că este foarte greu să crezi în unii moldoveni, iată de ce voi fi cu mult mai responsabil de azi înainte şi rog şi cetăţenii să nu tacă când cunosc că unii oameni îmbracă masca de patriot. Trebuie să îi trecem prin sită de o mie de ori, nu cum spune zicala că «de 7 măsoară şi o dată taie», dar de 100 sau de 1000 de ori trebuie să măsurăm, să cântărim, să verificăm, de altfel, dai în dreapta, dai în stanga — numai cârtiţe, te uiţi înainte — comunist şi dacă nu eşti atent, peste noapte patlagica devine general, cum se spune în popor — general patlagică. Dar dacă priveşti mai atent, e plină republica de agenţi KGB”.

Preşedintele PL a dat citire Hotărârii din 19 iunie 2007 a Judecătoriei Dubăsari, care validează mandatele consilierilor aleşi în Consiliul local al s. Holercani r-l Dubăsari şi a candidaţilor supleanţi din partea Partidului Comuniştilor:

“Se confirmă listele candidaţilor supleanţi după cum urmează:
Din partea Partidului Comuniştilor din R. Moldova:
10 — Marinuţă Vitalie”.

Acestea fiind spuse, Preşedintele PL a mai menţionat: “În 2007 Vitalie Marinuţă candidează pe lista PCRM, iar în 2009 vine în PL şi ajunge Ministru şi General-patlagică. Să nu ai susţinerea satului, dar să ajungi Ministru, colonel prin încălcare de lege, iar mai apoi general, şi să nu fii recunoscător şi să trădezi, aceasta o poate doar o cârtiţă şi încă una roşie.

Iată, stimaţi cetăţeni, de ce Republica Moldova nu merge înainte, este plină de trădători, KGB-işti, conjuncturişti, cârtiţe, ţistari, dihori şi majoritatea în funcţii de la independenţă încoace”.

Declaraţiile de ieri ale lui Marinuţă au confirmat minciunile separatiştilor. Vă amintiţi de câte ori spuneau ei că armata naţională a republicii se pregăteşte pentru un atac asupra Transnistriei? Şi ieri, Marinuţă face această declaraţie provocatoare, cum credeţi, de ce? Ce a urmărit prin aceasta? De aceea cer să-şi dea demisia! Dacă nu, atunci îl rog pe D-l Preşedinte al Republicii, ca şi comandant suprem, să elibereze din funcţie această cârtiţă sovietico-rusească care provoacă şi oferă material celor din stânga Nistrului, separatiştilor şi ocupanţilor, dar şi Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, care bănuiesc că în curând va veni cu o declaraţie împotriva republicii, susţinând autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană (RMN).

Stimaţi cetăţeni, această declaraţie este făcută conştient pentru a oferi materie primă politicienilor Federaţiei Ruse, care de atâţia ani îşi bat joc de cetăţenii republicii, indiferent de naţionalitate. În razboiul de pe Nistru s-au împuşcat frate pe frate din cauza acestor oameni ca şi Marinuţă. Din aceste considerente, Vitalie Marinuţă nu are dreptul moral să reprezinte guvernul RM.

De azi înainte, voi fi dur, şi consider că toţi ar trebui să fim doar aşa faţă de cârtiţele din republică, deoarece din cauza lor trăim în mizerie şi sărăcie, cu capul plecat şi în genunchi în faţa ocupanţilor. Aceştia ne vând, aceştia ne trădeză, tot de soiul acesta au fost cei care au dat numele oamenilor care au fost deportaţi în Siberia şi au vândut organelor KGB, numele oamenilor patrioţi care, ulterior, fie au fost daţi afară de la serviciu, fie au fost închişi în gulaguri sau în case de nebuni.

Cum poţi să pleci în SUA şi în teza de licentă să scrii că România a ocupat Basarabia şi singura soluţie pentru rezolvarea conflictului transnistrean este federalizarea Republicii Moldova?

Recunosc, este vina mea şi nu a partidului. Îmi cer scuze pentru această greşeală şi trebuie să o reparăm acum, căci după ce a trădat, se mai declară şi “reformator”, dar de fapt vrea PL-ul să-l transforme în PLRCRM(Partidul Liberal Reformator Comunist din RM).

La sfârşit, Preşedintele Liberalilor a mai menţionat că “nimeni în istoria omenirii nu a rezolvat problemele având capul plecat sau stând în genunchi. Prin luptă şi muncă, cu fruntea sus şi cu demnitate, aşa se apără pământul, patria, mama, omul şi tot ceea ce ne este drag şi ne aparţine pe bună dreptate”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Consiliul de Reformare al PL: Reprezentanţii Consiliului de Reformare al PL s-au întîlnit cu Stefan Fule PL depune o cerere de chemare în judecată