Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conducerea PL efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iulie 2013
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Deputat în Parlament şi Corina Fusu, Vicepreşedinte PL, Preşedintele OFL, Deputat, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles.

Mihai Ghimpu şi Corina Fusu vor avea astăzi, 1 iulie 2013, o întrevedere cu Graham Watson, Preşedintele ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe — Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), raportor principal al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere UE — Republica Moldova.

După această întrevedere, conducerea Partidului Liberal va avea o întâlnire cu Carl Hartzell, membru al Cabinetului Ashton, în incinta EEAS(European External Action Service — Serviciul European de Acţiune Externă).

Pe agenda vizitei de lucru mai este fixată şi o întrevedere cu Gunnar Wiegand, Directorul EEAS(Serviciul European de Acţiune Externă).

Oficialii vor discuta despre situaţia politică din Republica Moldova şi barierele ei în drumul spre Integrarea Europeană.

Întrevederile Conducerii PL la Bruxelles

Astazi, 1 iulie 2013, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu şi Vicepreşedintele PL, Corina Fusu, deputaţi în Parlamentul RM, au avut o întrevedere cu Sir Graham Watson, Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), raportor principal pentru Acordul de Asociere UE-RM în Parlamentul UE.

În cadrul întrevederii au fost abordate probleme ce ţin de parafarea şi semnarea Acordului de Asociere, crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi Liberalizarea Regimului de Vize. De asemenea, s-a discutat şi motivul apariţiei în Parlamentul RM a unei fracţiuni care nu reprezintă Partidul Liberal.

Mai multe detalii despre această întâlnire vor fi anunţate la o conferinţă de presă la întoarcerea de la Bruxelles. Unicul amănunt pe care îl putem anunţa astazi este faptul că Sir Watson a refuzat întâlnirea cu Ion Hadârcă, Copreşedinte al Comitetului, în cadrul Reuniunii a XVII-a a Comitetului de Cooperare interpalamentară UE-RM, care a avut loc la Bruxelles în perioada 23–24 iunie.

Tot astăzi, Mihai Ghimpu şi Corina Fusu au avut întrevederi cu Gunar Wiegand, Directorul Serviciului European de Acţiune Externă şi Carl Hartzell, membru al cabinetului Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate. Amanuntele despre aceste întrevederi vor fi făcute public la conferinţa de presă pe care o vom anunţa din timp.

Urmatoarea întâlnire va avea loc mâine, la Strasbourg, cu Štefan Füle, Comisar UE pentru Extindere.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Un pas înapoi în reglementarea conflictului transnistrean Mesaj de felicitare D-lui Boris Vieru, Vicepreşedinte PL, Secretar general al Fracţiunii Liberale în Parlamentul RM