Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat dat de Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule

|versiune pentru tipar||
PL / 4 iulie 2013
Partidul Liberal

Comisarul UE pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Štefan Füle, s-a întrunit astăzi, la Strasbourg, cu Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu. Aceştia au facut schimb de opinii în ceea ce priveşte evoluţiile din Republica Moldova în urma recentei crize politice şi importanţa de a învăţa din această experienţă. Comisarul Füle a accentuat faptul că restabilirea credibilităţii şi imparţialităţii instituţiiilor de stat din Republica Moldova reprezintă o prioritate deplină, avînd în vedere faptul că în orice ţară, politizarea acestora reprezintă o ameninţare la stabilitatea politică şi este motivul principal al corupţiei.

“Am discutat despre necesitatea reformării instituţiilor democratice, implementării controalelor şi bilanţurilor sistematice şi consolidării acestora”, a afirmat Štefan Füle şi a adăugat: “Oamenii politici din Republica Moldova ar trebui, de asemenea, să se concentreze asupra durabilităţii reformelor şi depăşirii polarizării societăţii prin intermediul politicilor transparente şi cuprinzătoare”.

Comisarul Füle a remarcat faptul că şi UE a luat această lecţie în serios, iar sprijinul acordat Republicii Moldova depinde de seriozitatea cu care actorii politici abordează această lecţie. Acesta a mai discutat cu D-nul Ghimpu despre finalizarea negocierilor privind Acordul de Asociere cu Republica Moldova şi despre ambiţia comună de a viza textul din cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din 29 noiembrie. Comisarul a subliniat faptul că toţi liderii politici, inclusiv cei din opoziţia constructivă, ar trebui să se implice în acţiuni de clarificare a publicului cu privire la însemnătatea Acordului de Asociere şi beneficiile pe care acesta le oferă statului şi cetăţenilor. Din acest motiv, este important ca toate părţile interesate să fie informate în mod corespunzător cu privire la textul acestui acord.

Strasbourg, 2 iulie
Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu: Dumnezeu iubeşte TRICOLORUL! Organizaţia Teritorială PL Centru s-a convocat în Conferinţă Extraordinară