Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Femeile liberale au participat la un seminar de instruire politică

|versiune pentru tipar||
PL / 8 iulie 2013
Partidul Liberal

Organizaţia Femeilor Liberale, susţinută de Fundaţia Friedrich Naumann (FNF), a organizat în zilele de 6 şi 7 iulie, în oraşul Chişinău, a doua ediţie a seminarului de pregătire politică “Dezvoltarea abilităţilor de leadership pentru femeile tinere din Partidul Liberal”.

La seminar au participat reprezentantele OFL din suburbiile municipiului Chişinău, dar şi din mai multe raioane din republică.

Seminarului a fost deschis de către Elena Prus, Vicepreşedintele OFL, care a făcut o incursiune în istoria liderismului şi feminismului, a definit stilul de conducere feminin şi a stilului de conducere masculin, care sunt avantajele acestor stiluri şi cum am putea învăţa reciproc, completându-ne, în epoca globalizării.

Reprezentantul FNF, D. Kaddik a subliniat că este mândru că vine dintr-o ţară unde Cancelar este o femeie (Angela Merkel, Federaţia Germania) şi crede în potenţialul tinerelor fete. De asemenea, el doreşte ca într-un viitor apropiat să vadă aceste participante în Guvern şi Parlament, dar şi în afaceri.

Cu un cuvânt de salut a venit şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primarul General al mun. Chişinău, Ianuş Cuşnir, Secretarul general-adjunct al PL, Zoia Jalbă, vicepreşedinte OFL, Viorica Marina, Preşedinte OFL din sectorul Rîşcani şi coordonatoarea de Proiecte OFL, Iurco Eugenia.

La închiderea seminarului, Corina Fusu a reiterat importanţa abilitării femeilor, precum şi promovarea acestora în poziţii decizionale. Însă pentru a promova mai multe femei, este necesar ca şi acestea să devină mai active, mai implicate şi mai dornice de a se afirma, de acţiona, de a promova prin activităţi Partidul Liberal şi Organizaţia Femeilor Liberale.

De asemenea, Corina Fusu a făcut o descriere a situaţiei politice din RM şi a situaţiei din Fracţiunea PL după plecarea celor şapte deputaţi, dar şi faza la care se află RM în procesul de integrare Europeană, precum şi importanţa informării cetăţenilor noştri despre acest proces, pentru a minimaliza fenomenul euroscepticismului.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă s-au întâlnit cu Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale PL din toată republica Liberalii vor solicita Coaliţiei de la guvernare să amâne proiectul de lege cu privire la privatizare