Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Filialele Teritoriale PL Cimişlia şi UTA Găgăuzia au Preşedinte

|versiune pentru tipar||
PL / 14 iulie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 14 iulie 2013, au avut loc şedinţele Conferinţelor Filialelelor Teritoriale PL Cimişlia şi UTA Găgăuzia.

Conferinţa Filialei PL Cimişlia a fost Extraordinară întrucât filiala a ramas fără preşedinte după ce Consiliul Republican din 13 aprilie 2013, a hotărât eliberarea din funţie şi excluderea din partid a ex-preşedintelui Gheorghe Şalaru pentru încălcare gravă a statutului Partidului.

Pe ordinea de zi a Conferinţei Extraordinare au figurat: alegerea preşedintelui de filială, alegerea Consiliului Teritorial şi alegerea membrilor Comisiei de Etică şi Disciplină şi a Comisiei de Cenzori.

La şedinţa Conferinţei a participat şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova, situaţia din cadrul Fracţiunii Liberale din Parlament şi cea din cadrul Partidului. Mihai Ghimpu a povestit delegaţilor şi despre perspectivele Integrării republicii în UE după ce a avut, recent, mai multe întrevederi cu oficialii europeni la Bruxelles şi Strasbourg.

Preşedintele Liberalilor a accentuat că la momentul actual NICI O filială PL din teritoriu nu a aderat la grupul trădătorilor, fapt confirmat prin prezenţa preşedinţilor de Filiale la şedinţele Consiliului Republican din 13 aprilie şi 26 mai 2013 şi prezenţa lor şi la întâlnirea cu Preşedinţii de Filială din toată republica din 6–7iulie 2013. Mai mult ca atât, Preşedinţii de filială au demonstrat că susţin în continuare politica Partidului promovată de Preşedintele Mihai Ghimpu.

La final, delegaţii Conferinţei au ales în calitate de Preşedinte al Filialei Teritoriale PL Cimişlia pe dl. Vasile Bulat şi membrii Consiliului Teritorial. Vicepreşedinţii de filială, secretarul Coordonator şi membrii Biroului Permanent vor fi aleşi de către Consiliul Teritorial. Conferinţa a ales şi membrii Comisiei de Etică şi Disciplină şi a Comisiei de Cenzori şi a adoptat, în unanimitate, DECLARAŢIA care condamnă acţiunile trădătorilor şi susţine politica Partidului Liberal în frunte cu Preşedintele Mihai Ghimpu, ales prin hotărârea Congresului al III-lea al Partidului.

Mihai Ghimpu a mulţumit colegilor de partid pentru că şi-au păstrat demnitatea şi nu s-au lăsat manipulaţi de trădători şi a transmis felicitări şi mult succes Preşedintelui ales, Vasile Bulat, menţionând că “Partidul Liberal este partidul pentru oamenii care luptă pentru cauză şi nu pentru interesele proprii”.

La rândul său, Vasile Bulat şi-a exprimat recunoştinţa pentru încrederea pe care i-au acordat-o colegii, asigurându-i că vor avea o bună colaborare care va eficientiza munca echipei şi aduce rezultatele aşteptate.

Tot astăzi, la Vulcăneşti a avut loc şedinţa Conferinţei Filialei Teritoriale PL din UTA Găgăuzia cu participarea Vicepreşedintelui PL, Veaceslav Untilă, care le-a prezentat delegaţilor Conferinţei situaţia politică din republică, situaţia din cadrul Partidului şi a Fracţiunii Liberale, menţionând că “Partidul Liberal este astăzi, fără nici o îndoială, unit, puternic şi organizat, iar membrii PL sunt mai motivaţi ca niciodată să lupte pentru ideile şi misiunea istorică pe care şi-a asumat-o partidul până va aduce schimbarea până la capăt”.

Şedinţa Conferinţei a fost deliberativă şi a avut următoarea ordine de zi: alegerea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor de filială, alegerea preşedintelui OFL din UTA Găgăuzia, alegerea secretarului coordonator, alegerea membrilor Consiliului Teritorial şi alegerea membrilor Comisiei de Etică şi Disciplină şi Comisiei de Cenzori.

Delegaţii Conferinţei au ales:

Conferinţa a ales şi membrii Consiliului Teritorial şi a Comisiilor de Etică şi Disciplină şi de Cenzori, iar membrii Biroului Permanent vor fi aleşi, ulterior, de către Consiliul Teritorial.

Veaceslav Untilă i-a urat mult success noului preşedinte ales şi a mulţumit delegaţilor Conferinţei, în numele întregii echipe liberale, pentru că au dat dovadă de verticalitate, curaj şi devotament.

Valeriu Păvălache, noul Preşedinte al Filialei Teritoriale UTA Găgăuzia, a mulţumit colegilor şi a menţionat că va depune tot efortul pentru ca Organizaţia să fie unită, să colaboreze şi să aibă rezultate, iar pentru aceasta, mizează în continuare pe ajutorul, implicaţia şi susţinerea întregii echipe.

Declaraţia Conferinţei Filialei Teritoriale PL Cimişlia

Conferinţa Filialei Teritoriale PL Cimişlia condamnă acţiunile ex-Preşedintelui filialei, Gheorghe Şalaru, care de-a lungul timpului a activat numai în interesul familiei sale, promovând în funcţii, din numele partidului, doar cumătri, fini şi rude. Între conducerea Filialei Teritoriale PL Cimişlia şi membrii Biroului Permanent şi ai Consiliului Teritorial nu a existat nici un fel de comunicare. Astfel, toate deciziile se luau exclusiv şi în mod autoritar de către Preşedintele Gheroghe Şalaru, de comun acord cu finul acestuia, vicepreşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Cimişlia, Dumitru Răcilă.

În acest context, aducem la cunoştinţă că Organizaţia Teritorială PL Cimişlia respinge categoric acţiunile aşa-zisului “grup reformator” în cadrul Partidului Liberal. Condamnăm faptul că d-nul Gheorghe Şalaru a semnat declaraţia “Consiliului de reformare” în numele Filialei Teritoriale PL Cimişlia, neavând mandatul OT Cimişlia de aderare la acest grup.

Totodată, apreciem decizia Consiliului Republican din 13 aprilie 2013, cu privire la eliberarea lui Gheorghe Şalaru din funcţia de preşedinte al Filialei Teritoriale Cimişlia şi excluderea sa din PL.

Ne exprimăm solidaritatea şi încrederea în conducerea PL, în frunte cu preşedintele Mihai Ghimpu, care deţine mandatul în urma alegerii Preşedintelui Partidului în cadrul Congresului al III-lea al Partidului Liberal.

Sursa: www.pl.md

Sesizare la Curtea Constituţională cu privire la verificarea constituţionalităţii legii privind aprobarea concepţiei politicii naţionale a RM La mulţi ani, d-le Nicolae Dabija!