Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Femeile liberale, vector activ în campania electorală

|versiune pentru tipar||
PL / 3 septembrie 2013
Partidul Liberal

Secretara generală a Organizaţiei Femeilor Liberale, Cristina Boaghi, a participat la un schimb de experienţă cu doamnele liberale din România. În perioada 30 şi 31 august 2013, la Constanţa a avut loc seminarul de pregătire politică “Femeile liberale, vector activ în campania electorală”.

La deschiderea lucrărilor au participat d-nul preşedinte al Senatului României, preşedinte PNL, Crin Antonescu, d-na Lucia-Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, d-nul Eduard Hellvig, secretar general al PNL, d-na Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, d-na Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, membru Birou politic OFL, doamna Norica Nicolai, europarlamentar, viceprşedinte PNL, d-na Graţiela Gavrilescu, deputat, vicepreşedinte OFL.

Organizaţia Femeilor Liberale România organizează seminare de pregătire politică şi de promovare a ideilor şi politicilor liberale.

În cadrul discuţiilor, d-na Lucia-Ana Varga a declarat: “Organizaţia Femeilor Liberale va continua să susţină familia prin politicile liberale în sprijinul acesteia, promovate de către PNL. Am alături de mine o echipă formată din femei cu pregătire profesională solidă şi performanţă, cu experienţă în administraţie. Credem în meritocraţie şi susţinem femeile profesioniste. Avem drept obiectiv promovarea politicilor în sprijinul familiilor din România”.

Adrian Bădilă, consultant internaţional în domeniul administraţiei publice, a prezentat “Negocierea în politică — tehnică de construire a consensului”.

Seminarul a continuat cu discuţii împreună cu Bogdan Chirieac, jurnalist şi analist politic, despre “Rolul comunicării în construcţia carierei politice”.

Marius Pieleanu, sociolog, Conferenţiar Universitar Doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a prezentat doamnelor liberale “Rolul femeii politice şi de carieră în societatea românească”.

Sâmbătă, lucrările seminarului au continuat cu dezbateri în jurul subiectului: “Cariera politică versus carieră profesională. Este carieră profesională un avantaj pentru carieră politică?”, d-na Cristina Boaghi a povestit experienţa OFL Republica Moldova, proiectele implementate, priorităţile şi proiectele de viitor şi progresele înregistrate de Partidul Liberal la ultimele alegeri din punct de vedere a reprezentării de gen în funcţii de luare a deciziilor atât la nivel local, cât şi la nivel central.

În acest context, Cristina Boaghi a declarat: “Rolul OFL în cadrul Partidului, dar şi al societăţii este ca, prin acţiunile pe care le facem, să convingem femeile să intre în politică, să activeze şi să militeze activ, să se implice în procesul de luare a deciziilor pentru că politica ne afectează viaţa tuturor. Unul din motorul promovării mai multor femei pe listele electorale parlamentare şi locale rămâne a fi Organizaţia de Femei. OFL s-a constituit în 2009 şi are structuri în 32 de raioane. Scopul OFL este de a identifica cât mai multe femei cu potenţial şi care se pot implica în soluţionarea problemelor din comunităţile de unde fac parte”.

Seminarul de pregătire politică “Femeile liberale, vector activ în campaniile electorale” a avut loc în cadrul protocolului de colaborare cu fundaţia Friedrich Naumann.

Între organizaţiile OFL Republica Moldova şi OFL România există o colaborare. În cadrul acestui seminar au fost discutate şi aspecte privind semnarea unui Acord de Colaborare, în luna octombrie, la Bacău.

Constanţa, Mamaia, 30–31 august 2013
Cristina Boaghi, Secretar General OFL

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, D-le Academician Mihai Cimpoi! La mulţi ani, Doamnă Corina Fusu!