Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Munteanu: Organele (in)utile ale verzilor

|versiune pentru tipar||
PL / 24 septembrie 2013
Partidul Liberal

“Seturi de lenjerie intimă pentru femei (adică chiloţi şi sutiene) şi borcane cu vişine conservate” asta este “prada consistentă şi convingătoare” a bravilor vameşi moldoveni, din ultima perioada.

Activitatea vameşilor a fost însă puternic umbrită, în ultimul timp, de către cei din poliţie, care, după ce au descoperit un garaj unde un tânăr producea hârtie igienică de o calitate îndoielnică, au hotărât să arate imaginile întregii lumi, să vadă poporul, că poliţia lucrează şi are grijă de dosul moldovenilor, ca nu cumva lumea noastră să se “accidenteze” atunci când merge la umblătoare.

În acelaşi timp, dar în alt registru valoric, tiruri şi tiruri cu ţigări, produse la Tiraspol, sau aduse din China, sunt cărate zilnic peste graniţa de vest a Republicii Moldova prin contrabandă, iar acest lucru nu este văzut şi auzit nici de poliţişti, nici de vameşi, care în loc să curme aceste fenomene, care subjugă economia noastră, au obligaţia “sacră” (politică) să formeze şi să asigure coridoarele de tranzit pentru aceste transporturi.

După formarea în această vară a coaliţiei pentru delapidarea averii statului, cazurile dubioase cu implicarea demnitarilor de cel mai înalt rang, inclusiv “şefu”, au fost trecute pe linie moartă. La fel, după reîmpărţirea sferelor de influenţă, se pare că organele de drept nu mai au dreptul să documenteze abaterile grave, ci au verde doar pentru micile găinării, lipsite de protecţie politică.

P.S. Apropo de veceuri, un prieten foarte atent la detalii, mi-a spus că în toaleta unui reputat restaurant din centrul Chişinăului, cu specific popular românesc, se dă doar muzică rusească şi fiindcă este vorba totuşi de toaletă, este greu să apreciezi dacă este o dovadă de rusofilie sau dimpotrivă? Voi ce credeţi?

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesaj de felicitare D-lui Deputat Gheorghe Brega Veaceslav Untilă: Reforma poliţiei — o bulă de săpun