Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Munteanu: Gogoşi verzi cu pudră antiromânească

|versiune pentru tipar||
PL / 9 octombrie 2013
Partidul Liberal

După episodul “meticulos regizat”, cu ataşatul militar al României, la mai puţin de un an, brava noastră poliţie (ne)reformată, a mai organizat un eveniment soios, doldora de românofobie, cel mai probabil întru a satisface veleităţile antimonarhiste ale şefilor de partid, dar şi întru asigurarea unui somn liniştit al decidenţilor ruşi, care ar trebui să ştie că nu-i totul pierdut pentru ei, aici, în Basarabia.

Reprezentanţii Familiei Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu, au refuzat, în mod deliberat şi cu multă demnitate, paza de corp, pe tot parcursul şederii lor în Republica Moldova, dar asta nicidecum nu însemnă că poliţia nu trebuie să asigure în mod profesionist odinea publică.

Toţi câinii din Chişinău ştiau (chiar şi cei de la PCRM, care au venit cu pancarte în dinţi) că membrii Familiei Regale vor depune o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar subit, în momentul apropierii oficialilor, cei câţiva poliţişti, care stau de obicei în preajma monumentului, s-au făcut nevăzuţi, permiţându-le astfel, potăilor tocmite, să latre către descendenţii celora, care au transformat Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti într-o Românie modernă, prosperă şi puternică.

Încercarea stângace a poliţiei de a se disculpa şi a prezenta opiniei publice acest incident, drept o întâmplare accidentală, este lamentabilă şi ruşinoasă, nici copiii de la grădiniţe nu mai cred în gogoşii voştri verzi, pudraţi cu românofobie.

Nici nu vreau să-mi închipui ce scandal internaţional s-ar fi iscat, dacă i s-ar fi întâmplat un lucru similar putinilor, rogozinilor sau kirililor, care vin periodic şi sistematic, în Republica Moldova, întru jignirea şi umilirea poporului nostru.

În situaţii similare, într-un stat care se respectă, cuvântul “DEMISIE” ar fi fost insuficient, pentru repararea prejudiciilor de imagine, aduse, în primul rând, statului gazdă, iar la noi, artizanii indirecţi ai acestui incident, nu doar că vor rămâne nepedepsiţi, ci chiar vor fi răsplătiţi pentru buna executare a comenzilor politice.

N.B. Mă simt obligat să-mi cer scuze în faţa Maiestăţilor Sale, pentru incidentul impardonabil, asigurându-vă totodată că românii basarabeni poartă un respect profund Familiei Regale din România.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu conducerea L.T. “Orizont” Au continuat audierile publice cu importatorii de utilaj medical şi Factorii de decizie din Guvernul Republicii Moldova