Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

“Guvernarea în coaliţie” — discuţie între liberali la Haga

|versiune pentru tipar||
PL / 9 noiembrie 2013
Partidul Liberal

În contextul vizitei Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, la Haga, unde se desfăşoară “Zilele Parteneriatelor 2013”, Deputatul Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi de grup cu diferiţi oficiali străini. Preşedintele Liberalilor a participat la discuţiile libere cu Tamara van Ark, Deputat, Vicepreşedinte VVD (Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie, Olanda), abordând subiecte ce se referă la crearea coaliţiilor de guvernare, politicile promovate de către liberali şi extinderea relaţiilor de colaborare între liberalii din mai multe state din Europa şi din afara ei.

Tamara von Ark a ţinut să precizeze că valorile liberale şi europene trebuie să fie promovate mai mult în toate statele din lume, întrucât ele sunt cele care asigură prosperitatea, stabilitatea şi bunăstarea societăţii. Totodată, D-na Vicepreşedinte VVD a accentuat că asigurarea comunicării eficiente şi ajutorul reciproc între liberali este foarte important, căci solidaritatea şi lucrul în echipă aduc rezultate mai mari şi soluţii mai eficiente la problemele existente în societate.

“Mă bucur enorm că vă aflaţi aici şi vă mulţumesc pentru că aţi dat curs invitaţiei noastre. Ştiu că lupta pe care o aveţi dvs, liberali fiind, în ţările de unde veniţi nu este deloc uşoară, tocmai din acest motiv asemenea evenimente sunt mai mult decât necesare, întrucât ne fac să devenim mai solidari, mai uniţi, să ne ajutăm reciproc, să ne susţinem şi să muncim în echipă, ca o adevărată familie. Acesta este încă un pas mare în colaborarea pe care o avem cu toţi Dvs şi, bineînţeles, nu ne vom opri aici, vom continua să lucrăm împreună, să ne ajutăm şi să schimbăm, astfel, lucrurile spre bine”, a menţionat D-na Tamara van Ark.

Preşedintele PL, Deputatul Mihai Ghimpu i-a mulţumit D-nei Vicepreşedinte VVD, Tamara van Ark pentru tot sprijinul pe care l-a acordat VVD liberalilor din Republica Moldova, prin organizarea mai multor seminare, conferinţe, ateliere de lucru etc. şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru strânsa colaborare pe care o are Partidul Liberal cu Partidul Popular pentru Democraţie şi Libertate, Olanda. Preşedintele PL a mai precizat că liberalii sunt cei care trebuie să-şi asume schimbarea în bine şi să lupte pentru a apăra şi a întări valorile liberale, fără de care oamenii nu pot trăi. “Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător, stimată D-nă Vicepreşedinte, pentru colaborarea fructuoasă pe care o are Partidul Liberal cu VVD. Îmi doresc să continuăm acest parteneriat şi împreună să schimbăm situaţia politică, socială, economică şi în Republica Moldova. Libertatea se cucereşte, nu se cerşeşte, şi noi, liberalii, ţinem cont de aceasta, cu atât mai mult că trecerea de la comunism la Democraţie este un proces anevoios, pe alocuri — dureros, oamenii sunt conservatori, iar cei care te-au ocupat nu se împacă cu libertatea ta. Odată ce s-a vorbit aici şi de Guvernarea în coaliţie, vă doresc la următoarele alegeri să obţineţi votul majorităţii şi să guvernaţi de unii singuri, aşa încât oamenii să se convingă că liberalii sunt cei mai buni!”, a punctat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a înmânat D-nei Deputat Tamara van Ark şi celorlalţi colegi liberali câte o broşură cu istoria Partidului, un carnet cu simbolistica Partidului Liberal şi o insignă cu sigla PL-ului, informând liberalii participanţi la eveniment că Partidul Liberal a împlinit recent 20 de ani de la fondare, timp în care a luptat pentru Libertate, Dreptate, Bunăstare şi Adevăr.

Tot în cadrul acestui eveniment, Preşedintele PL a avut întrevederi de grup şi cu Fred Teeven, Secretar de stat al Justiţiei şi Securităţii, Olanda; Frank van Kappen, Membru al Senatului Olandei, VVD; Thomas Leys, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal etc.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu în vizită la Curtea Penală Internaţională La mulţi ani, D-le Gheorghe Bordei!