Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Teritorială PL Ialoveni are o nouă conducere

|versiune pentru tipar||
PL / 24 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 24 noiembrie 2013, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni. La şedinţă, pe lângă delegaţii Conferinţei, au participat şi Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Sergiu Cuşnir, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Anenii Noi.

După deschiderea oficială a şedinţei, delegaţii Conferinţei au păstrat un moment de reculegere în memoria fostului Preşedinte al Organizaţiei, Nicolae Andronachi, Preşedinte al r. Ialoveni. Ulterior, delegaţii au onorat Imnul republicii şi imnul Partidului “Libertatea — floare a speranţei”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraş.

Şedinţa a avut următoarea ordine de zi:

Conferinţa a fost deliberativă şi a adoptat în unanimitate ordinea de zi.

În calitate de secretar al şedinţei a fost ales Ghenadie Dubiţa. Ulterior, delegaţii au ales membrii comisiei de numărare a voturilor.

În continuare, Tudor Grigoriţă, vicepreşedinte al Organizaţiei din Ialoveni, a prezentat raportul de activitate al Organizaţiei. La finalul raportului acesta a precizat: “Calea pe care o urmează Organizaţia noastră este împlinirea idealului naţional şi integrarea europeană! Avem mult de muncit, dar acest lucru nu ne sperie, dimpotrivă, ne stimulează şi ne dă forţe şi curaj pentru a realiza tot ceea ce ne-am asumat”.

Conform ordinii de zi, delegaţii Conferinţei au propus următorii candidaţi la funcţia de preşedinte al Organizaţiei: Vladimir Cernat, Preşedinte al Organizaţiei PL din or. Ialoveni şi Petru Rotaru, vicepreşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni.

În urma discuţiilor, Conferinţa l-a ales în calitate de Preşedinte al Organizaţiei, cu o majoritate de voturi, pe Dl Vladimir Cernat.

Ulterior, au fost aleşi vicepreşedinţii filialei: Eugen Andronache, Petru Plugaru şi Tudor Grigoriţă. Delegaţii Conferinţei au decis instituirea funcţiei de Prim-vicepreşedinte al Organizaţiei şi l-au ales pe Dl Petru Rotaru. Totodată, au fost aleşi membrii Comisiei de cenzori — Parascovia Covali, Aliona Paşchevici şi Veronica Botnaru şi membrii Comisiei de Etică şi Disciplină — Tudor Cenov, Victor Decusar şi Lora Devdev.

Conferinţa a adoptat două Rezoluţii (cu redactare finală, în urma propunerilor venite, la Biroul Permanent) cu privire la trădarea unor foşti colegi de partid şi a doua — Integrarea Europeană, prioritate locală şi naţională.

La sfârşitul conferinţei, Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a făcut o analiză şi prezentat situaţia socială şi politică din republică, informând delegaţii despre ultimele evenimente politice şi despre situaţia Fracţiunii Partidului în Parlament.

Cu privire la situaţia politică din republică şi la activitatea guvernanţilor, Preşedintele PL a menţionat: “Republica Moldova trebuia ca în acest an, la summit-ul de la Vilnius, să semneze Acordul de Asociere cu UE, dar din cauza că V. Filat a denunţat Acordul AIE-2 şi a distrus, Alianţa, a fost amânată semnarea şi, astfel, a acordat Moscovei politice încă un an, răgaz, să plănuiască distrugerea viitorului nostru european. Parafarea Acordului care va avea loc la Vilnius si semnarea lui nicidecum nu trebuie să ne facă să lăsăm mâinile în jos, crezând că lupta a luat sfârşit. Dimpotrivă, trebuie să muncim şi mai mult pentru dezvoltarea democraţiei, asigurarea funcţionării şi respectării legilor, ceea ce înseamna integrarea Europeana şi, nu în ultimul rând, pentru realizarea idealului naţional”.

Deputatul Mihai Ghimpu a mai precizat că Denunţarea Acordului AIE-2 a avut două scopuri principale — să împiedice sau cel puţin să amâne semnarea Acordului de Asociere cu UE şi izolarea lui Mihai Ghimpu, prin scoaterea de la guvernare a Partidului Liberal. Aceste scopuri s-au profilat reieşind din acţiunile Deputatului Mihai Ghimpu în perioada când exercita funcţia de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte Interimar al Republicii — Decretul pentru constituirea unei comisii pentru reforma constituţională; Decretul prin care a fost formată Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova; Decretul prin care ziua de 28 iunie a fost declarată Zi a ocupaţiei sovietice; Desecretizarea arhivelor KGB; Construirea unui şir de monumente în mai multe localităţi din republică în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie, debarcarea comuniştilor de la guvernare datorită faptului că PL, prin candidatul său Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al Partidului, a câştigat alegerile pentru funcţia de Primar general al mun. Chişinău în 2007, ceea ce a făcut posibil ca în 2009 să avem o guvernare democratică, prin constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană, denumire care aparţine PL-ului şi multe alte realizări care nu convin Kremlinului şi nici celor care le reprezintă interesele.

“Eu n-am venit în politică pentru bani, funcţii, imagine sau popularitate! Eu am venit în lupta pentru cauza naţională! Nu am tolerat şi nici nu voi tolera minciuna, corupţia, contrabanda, nedreptatea, cu atât mai mult trădarea ş.a. Noi, liberalii, nu avem nimic comun şi nu putem fi alături de cei cară tradeaza poporul sau fură averea lui! Sper că după parafarea Acordului de Asociere cu UE, oficialii europeni vor avea o atitudine mai serioasă faţă de ceea ce se întâmplă în republică. Cum poţi să afirmi cu atâta tupeu că optezi pentru cursul European al republicii, iar pe la spate să furi Banca de Economii, să concesionezi Aeroportul?!

Am atenţionat în repetate rânduri Coaliţia de la guvernare, cetatenii, şi le-am spus că acţiunile şi politica Coalitiei, privatizările ilegale etc, nu fac decât să aduca din nou neîncrederea cetăţenilor în partidele democratice, ceea ce de fapt înseamna readucerea PCRM-ul la guvernare. Cum să fie toţi procurorii/judecătorii, poliţiştii, primarii şi alţi funcţionari publici cinstiţi, dacă guvernarea le este exemplu de contrabandă, corupţie, privatizări ilegale şi alte nelegiuri?

Cred cu tărie că Dreptatea, Libertatea, Adevărul şi Legea au fost principalii piloni în evoluţia şi dezvoltarea societăţilor şi au asigurat stabilitate politică şi bunăstare cetăţenilor. Noi avem o misiune grea, dar nobilă! Vom lupta până vom realiza schimbarea până la capăt!”, a mai declarat Preşedintele în cadrul şedinţei.

Mihai Ghimpu a ţinut să precizeze că cetăţenii, aşteptând de mai mult de 20 de ani să li se facă dreptate, sunt dezamăgiţi de guvernarea democratică, dar trebuie să înţeleagă că o cale mai bună pentru Republica Moldova decât cea europeană, nu există! “Uniunea Europeană înseamnă totul pentru om şi totul în baza legii, pe când Uniunea EuroAsiatică — dictatura celor cu funţii şi a banilor, iată marea diferenţă!

Vă mulţumesc pentru verticalitate, pentru muncă, pentru curaj şi sper să devenim pe zi ce trece tot mai puternici, mai uniţi, mai mulţi şi mai consolidaţi!”, a punctat Preşedintele Ghimpu.

Preşedintele Partidului l-a felicitat pe Dl Vladimir Cernat, noul Preşedinte al Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni, precum şi pe ceilalţi membri aleşi în funcţii, le-a urat mult succes, multă perseverenţă şi multă corectitudine în tot ceea ce fac.

La rândul său, Dl Vladimir Cernat a mulţumit delegaţilor Conferinţei pentru încrederea acordată şi i-a asigurat că vor colabora şi vor munci uniţi, ca o adevărată familie!

Delegaţii Conferinţei au închis şedinţa cu onorarea imnului “Deşteaptă-te române”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, D-le Victor Lupaşcu! La Pituşca a fost inaugurat un Monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie