Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii Liberali au sesizat astăzi Curtea Constituţională

|versiune pentru tipar||
PL / 26 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Deputaţii Fracţiunii Liberale au depus astăzi o Sesizare la Curtea Constituţională privind interpretarea articolul 135 alin. (1) lit. a) din Constituţia Republicii Moldova.

Deputaţii Liberali au solicitat înaltei Curţi de Jurisdicţie Constituţională interpretarea articolului 135 alin. (1) lit. a) din Constituţie, în partea ce ţine de controlul constituţionalităţii legilor şi de a se expune dacă în spiritul prevederilor acestuia Preşedintele Republicii Moldova poate solicita inclusiv controlul constituţionalităţii legilor remise spre promulgare de către Parlament până la emiterea Decretului de promulgare şi publicare a legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În Sesizare, Deputaţii Fracţiunii PL au accentuat că dreptul de a sesiza Curtea la respectiva etapă este în spiritul articolului 135 alin. (1) lit. a) din Constituţie, care enumeră una din cele mai importante atribuţii a instanţei de jurisdicţie constituţională şi anume cea de control al constituţionalităţii legilor.

Concomitent, exercitarea de către Preşedinte a respectivului drept va constitui un mecanism real de protecţie suplimentară a Constituţiei şi de contracarare a încălcărilor dispoziţiilor acesteia prin evitarea producerii unor prejudicii ireparabile, căci actele Curţii produc efecte doar pentru viitor.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal sect. Râşcani şi-a ales Preşedintele Mesaj de felicitare D-lui Vasile Chitoroagă, Secretar general adjunct al PL