Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Munteanu: Guvernul cel trândav

|versiune pentru tipar||
PL / 10 ianuarie 2014
Partidul Liberal

În aceste zile încerc să realizez totalurile anului parlamentar 2013 din perspectiva Fracţiunii Partidului Liberal, analizând în egală măsură indicatorii de natură calitativă şi cantitativă.

Rezultatele obţinute le înserez într-un document mai amplu, pentru a putea analiza dinamica evoluţiei sau involuţiei unor indicatori.

În anul 2011, în Parlament au fost înregistrate 424 de proiecte de legi şi hotărâri de Parlament, dintre care 167 (39%) au fost semnate de către Guvernul Republicii Moldova.

În anul 2012, în Parlament au fost înregistrate 510 proiecte de acte legislative, dintre care 153 (30%) îi au ca autori pe membrii Guvernului.

În anul 2013, în Parlament au fost înregistrate 542 de proiecte de acte legislative, dintre care doar 151 (27%) vin de la Guvern, celelalte proiecte au fost înregistrate în principiu de deputaţi, pentru că Preşedintele Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTAG, la capitolul creaţie legislativă sunt cam pasivi.

Se observă cu lejeritate că deputaţii, din an în an, devin tot mai activi, iar Guvernul tot mai pasiv… şi nu este de mirare, că doar Guvernul are alte preocupări mai serioase decât să vină cu politici în domeniile de responsabilitate, ei administrează proprietăţile statului, iar acolo, la datul de pomană ruşilor se pricep cel mai bine, iar performanţele cred că sunt mult mai bune.

P.S. Nu există nici o ţară în Europa (înafara de Republica Moldova) unde Guvernul să nu fie cel mai furnizor de proiecte legi, ori indicatorii guvernelor europene la acest capitol este de 60–85%.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesaj de felicitare D-lui Sergiu Miron, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Orhei Valeriu Munteanu: Furătorii “proeuropeni”