Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Floreşti a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 11 mai 2014
Partidul Liberal

Organizaţia Teritorială Floreşti a Partidului Liberal şi-a ales duminică, 11 mai 2014, conducerea pentru următorii patru ani, în cadrul unei conferinţe la care a luat parte şi Preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Astfel, Roman Gherasimov a fost reales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei, iar Vladimir Gutium — secretar coordonator. Victor Lai, Vladimir Potorac şi Victor Boicu au fost votaţi vicepreşedinţi ai OT din Floreşti a Partidului Liberal.

De asemenea, liberalii au ales membrii Consiliului Teritorial al Organizaţiei, pe cei ai Comisiei de cenzori şi ai Comisiei de etică şi disciplină.

La reuniune, Roman Gherasimov a prezentat raportul de activitate, în care a menţionat rezultatele obţinute de OT Floreşti a Partidului

Liberal la cele două scrutine parlamentare din 2009, respectiv 2010 şi rezultatul alegerilor locale din 2011.

Liderul Liberal, Mihai Ghimpu, a felicitat conducerea Organizaţiei Teritoriale a PL pentru încrederea de care se bucură, urându-i succes în activitate şi atingerea obiectivelor propuse.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a reliefat, în alocuţiunea rostită în faţa liberalilor floreşteni, că Partidul Liberal trebuie să-şi stabilească în continuare drept obiective principale creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi menţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

În context, Preşedintele PL a evocat şi modul în care Ziua Europei a fost marcată la Chişinău. “Uitaţi-vă ce conducere avem noi: pe 9 mai, la memorial, au vorbit şi preşedintele Nicolae Timofti, şi premierul Iurie Leancă şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman. Iar, ieri, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de Ziua Europei, a vorbit doar preşedintele Timofti. Credeţi că europenii nu văd aceste lucruri?”, a remarcat Mihai Ghimpu.

Vorbind despre viaţa cetăţenilor şi despre viitoarele alegeri parlamentare, Preşedintele PL a afirmat că democraţia nu înseamnă sărăcie sau guvernare bogată şi cetăţeni săraci. Mihai Ghimpu a spus că, din respect pentru demnitatea cetăţenilor, Partidul Liberal nu recurge la pomeni electorale.

“Eu, de exemplu, nu pot să-mi permit ca Partidul Liberal să le dea oamenilor orez sau săpun. Ştiţi de ce? Fiindcă eu îmi iubesc poporul şi ştiu că aceasta înseamnă umilinţă. Nu se poate ca, timp de patru ani, să-l furi, să-ţi baţi joc de el, iar înainte de alegeri să le dai oamenilor câte un kilogram de orez. Nu pentru asta am venit eu în politică, ci din contră, pentru a-i ajuta pe concetăţenii mei să scape de sărăcie, să se ridice din genunchi şi să trăiască cu demnitate”, a declarat Preşedintele PL.

Liderul liberal a mai susţinut că, după rezolvarea problemei legate de limba română, de desecretizarea arhivelor şi de condamnarea crimelor regimului comunist, Partidul Liberal trebuie să acorde prioritate dezvoltării economice.

“Problema-cheie este economia. Fără economie este ca şi cum ai avea o casă la ţară, dar fără grădină. Doar dezvoltarea economică poate asigura locuri de muncă, salarii, pensii bune. Partidul nostru se va concetra şi mai mult pe atragerea de investiţii, fără de care Republica Moldova nu poate avea o economie funcţională, pe lupta împotriva corupţiei şi, desigur, pe prioritatea legii. Într-un stat de drept, democratic, toţi cetăţenii, indiferent de funcţiile pe care le ocupă, sunt egali în faţa legii. Cred că toată lumea vede diferenţa dintre actual de astăzi al guvernării şi cel din perioada în care şi PL era parte a acestui act. Gestionarea Aeroportului şi a Băncii de Economii sunt exemple concludente în acest sens”, a susţinut Mihai Ghimpu.

Liderul liberal a avertizat că, dacă după alegerile parlamentare din toamna acestui an, Partidul Comuniştilor ajunge la putere, toate proiectele Republicii Moldova legate de integrarea în Uniunea Europeană vor fi compromise.

În încheiere, Preşedintele PL a susţinut că dorinţele noastre se pot materializa numai în cazul în care Republica va avea din nou o guvernare democratică.

“Din punct de vedere geografic suntem plasaţi în Europa, de aceea locul nostru e în marea familie europeană — UE, dar pentru a ne atinge acest obiectiv, trebuie să asigurăm continuitatea proiectelor demarate, iar nu să tăiem la fiecare patru ani pomul pe care îl sădim şi îl aşteptăm să dea roade”, a concluzionat Mihai Ghimpu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Mulţi Ani, D-le Iurie Dârda! Corina Fusu participă la Conferinţa Internaţională “Rolul Parlamentelor Naţionale în Guvernarea mass-mediei în Europa”