Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Întrevederea Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, cu deputatul polonez Andrzej Halicki

|versiune pentru tipar||
PL / 12 mai 2014
Partidul Liberal

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a avut astăzi, 12 mai 2014, o întrevedere cu deputatul polonez, Andrzej Halicki, Vicepreşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Cu acest prilej, Mihai Ghimpu a evocat relaţiile excelente dintre Republica Moldova şi Polonia, mulţumind pentru susţinerea acordată statului nostru în special în parcursul european. “Polonia constituie pentru noi un exemplu în ceea ce priveşte integrarea europeană şi dezvoltarea economică”, a arătat liderul liberal.

Andrzej Halicki şi-a exprimat, la rândul său, încrederea că Republica Moldova va cunoaşte o dezvoltare politică şi economică de succes, dacă va continua apropierea de Uniunea Europeană.

În cadrul discuţiilor, o atenţie deosebită a fost acordată parcursului european al Republicii Moldova şi posibilelor evoluţii după alegerile parlamentare care vor avea loc în toamna acestui an.

Mihai Ghimpu a dat asigurări că Partidul Liberal va face tot posibilul ca actuala direcţie a Republicii Moldova către UE să fie menţinută, dar a subliniat că acest deziderat astăzi depinde mai mult de formaţiunile aflate la guvernare.

De asemenea, au fost abordate situaţia din Transnistria şi tensiunile din Ucraina, Mihai Ghimpu şi Andrzej Halicki exprimându-şi îngrijorarea faţă de evoluţiile din ţara vecină.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Corina Fusu participă la Conferinţa Internaţională “Rolul Parlamentelor Naţionale în Guvernarea mass-mediei în Europa” Discursul Corinei Fusu la Conferinţa Internaţională “Rolul Parlamentelor Naţionale în Guvernarea mass-mediei în Europa”, Istanbul (Turcia)