Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şcoala de Liderism pentru Femei a ajuns la a IV-a ediţie

|versiune pentru tipar||
PL / 20 mai 2014
Partidul Liberal

La data de 16 mai, Corina Fusu, Preşedinta OFL, a avut un offline în cadrul deschiderii celei de-a IV-a ediţii a “Şcolii de Liderism pentru Femei” (WLS). La eveniment au participat şi 11 membre OFL din Ialoveni, Hânceşti, Anenii-Noi, Orhei şi Ungheni.

Participantele s-au arătat foarte interesate să afle de la sursa primă răspunsuri la întrebări ce ţin de liderism, egalitate de gen şi participare în viaţa publică şi politică, şi anume: Care este istoria de succes a unui lider veritabil? Cum poate fi armonizată viaţa de familie cu cea profesională? care sunt proiectele legislative şi politice de care D-na Corina Fusu este mulţumită?

D-na Fusu a răspuns că o cale unică spre succes nu există şi fiecare are propria istorie şi propria abordare, dar a recomandat ca fetele să se îngrijească, să aibă studii temeinice, să devină profesioniste în domeniul ales şi să vină cu cât mai multe iniţiative pentru a fi remarcate şi promovate în poziţii de conducere, pe listele electorale. Pentru a putea armoniza viaţa de familie şi carierea este nevoie, mai întâi de toate, ca statul să creeze infrastructura şi cadrul legislativ necesar — creşe, îndemnizaţii mai mari pentru îngrijirea copilului, elaborarea cadrului legislativ pentru învăţământul preşcolar, care la moment lipseşte. Iar printre proiectele de succes implementate, D-na Fusu a menţionat adoptarea Legii privind libertatea de exprimare, Hotărârea Curţii Constituţionale privind declararea Limbii Române drept limbă oficială în Republica Moldova, promovarea Convenţiei Consiliului Europei privind violenţa împotriva femeilor şi a violenţei domestice, dar şi constituirea Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal la nivel republican.

Ţinem să menţionăm că “Şcoala de Liderism pentru Femei” se desfăşoară cu suportul financiar din partea Reţelei Femeilor pentru Democraţie (Women Democracy Network), SUA. Scopul “Şcolii de Leadership pentru Femei” (WLS) este de a oferi capacitate şi încredere femeilor fără experienţă din întreaga lume să fie active în viaţa publică şi politică. Curriculum-ul instruirii WLS conţine o varietate de teorii şi concepte privind modul de dezvoltare a capacităţilor eficiente de leadership, inclusiv: dezvoltarea motivaţiei de a conduce, utilizarea corespunzătoare a asertivităţii, câştigarea încrederii şi obţinerea influenţei, consolidarea echipei, managementul conflictelor, delegarea responsabilităţilor şi stabilirea obiectivelor, precum şi planificarea acţiunilor.

Amintim, Eugenia Iurco şi Cristina Boaghi sunt managerii acestui program de instruiri, dar şi traineri în cadrul WLS. Aceasta este a IV-a ediţie a Şcolii de Liderism, organizată de WDN Moldova Chapter.

La această instruire reprezentantele OFL au avut posibilitatea sa-şi spună ideile şi să se remarce prin inteligenţă, activism şi dorinţa de a schimba lucrurile şi deschide astfel de şcoli şi în teritoriu. La finalul instruirii, toate participantele au primit diplome de participare şi manualul Şcolii de Liderism pentru Femei.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Orhei s-a desfăşurat competiţia de fotbal pentru “Cupa PL Orhei” Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu elevii Liceului Teoretic “Orizont”, filiala Durleşti