Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal continuă să colaboreze cu ALDE şi Fundaţia Friedrich Naumann

|versiune pentru tipar||
PL / 10 iunie 2014
Partidul Liberal

Marţi, 10 iunie 2014, Conducerea PL a avut o întrevedere cu Joakim Frantz, Consilier Politic ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), Ian Marquardt, Consultant de campanie ALDE şi Daniel Kaddik, Directorul Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Europa de Sud.

Din delegaţia PL au participat: Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Corina Fusu, Vicepreşedintă PL, Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, Ion Apostol, Secretarul General al Partidului Liberal, Sergiu Boghean, Ofiţer internaţional PL, Roman Andrieş, Vicepreşedinte TL(Tineretul Liberal) şi Alina Zotea, Consiliera Preşedintelui PL.

În cadrul discuţiei au fost abordate chestiuni legate de programul politic al PL, strategia în campania electorală din acest an, politica partidului, comunicarea PL-ului cu cetăţenii ş.a.

Reprezentanţii ALDE — D-nul Frantz şi D-nul Marquardt şi D-nul Kaddik au accentuat că Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa şi Fundaţia Friedrich Naumann îşi doresc să ajute Partidul Liberal în campania electorală şi în acest sens au fost punctate şi trasate câteva direcţii de implicare a acestora pentru a forma lideri şi a instrui echipa PL pentru campania electorală.

Mihai Ghimpu a făcut o scurtă sinteză a situaţiei politice din R. Moldova, pentru a înţelege politica pe care trebuie s-o implementeze PL-ul în plan intern şi extern. Liderul PL a menţionat şi principalele realizări ale partidului de până acum, accentuând rolul important al PL-ului în salvarea cursului european în toamna acestui an, un an crucial pentru R. Moldova.

Conducerea PL a discutat şi despre strategia Partidului pentru alegerile din toamna acestui an şi paşii de implementare a acesteia.

În cadrul întrevederii au fost trasate principalele direcţii de colaborare ale Partidului Liberal cu ALDE şi cu Fundaţia F. Naumann. De asemenea, au fost punctate câteva activităţi de susţinere din partea ALDE şi a Fundaţiei F. Naumann cu scopul de a instrui liderii PL din teritoriu şi a-i pregăti pentru campanie.

Preşedintele PL a mulţumit Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa şi Fundaţiei Friedrich Naumann pentru sprijinul pe care îl acordă PL-ului prin organizarea seminarelor de instruire, conferinţelor ş.a. “Mă bucură relaţia de parteneriat a Partidului Liberal cu ALDE şi Fundaţia Friedrich Naumann. Aceste parteneriate au ajutat PL-ul să crească şi să devină mai puternic, de asemenea, prin seminarele şi conferinţele de instruire, activitatea membrilor PL a devenit mai eficientă şi a fost adaptată practicilor europene, fapt cu care ne mândrim şi pentru care vă mulţumim”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

D. Chirtoacă şi C. Fusu au participat la inaugurarea monumentului în memoria victimelor regimului totalitar comunist din c. Mândreşti, Teleneşti La mulţi ani, D-le Roman Gherasimov şi D-le Mihai Paşcovschi!