Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Clubul Liberal Viena: Împreună suntem o forţă care va duce schimbarea până la capăt

|versiune pentru tipar||
PL / 11 august 2014
Partidul Liberal

Duminică, 10 august, curent, a avut loc şedinţa lărgită a Clubului Liberal Viena, la care au participat câteva zeci de basarabeni stabiliţi în Austria. La eveniment a participat şi Alina Zotea, consilierul titular al Deputatului Mihai Ghimpu, care a vorbit celor prezenţi, despre strategiile de comunicare în campania electorală a unui partid.

Silvia Zotea, Preşedintele Clubului Liberal Viena, a adresat un călduros salut şi sincere mulţumiri basarabenilor implicaţi activ în activitatea Clubului Liberal Viena. Preşedintele CL Viena ia îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să consolideze numărul membrilor echipei liberale din Viena, “Cu cât mai mulţi vom fi, cu atât mai uşor ne va fi să facem schimbarea până la capăt pe care o aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova” a mai menţionat Silvia Zotea.

Alina Zotea a menţionat despre importanţa alegerilor din luna noiembrie a anului curent, despre necesitatea moldovenilor din diaspora de a se înregistra pe site-ul www.alegator.md — înregistrare prealabilă online a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, care va permite stabilirea concentraţiilor majore de alegători în vederea constituirii secţiilor de votare. Datele obţinute prin intermediul aplicaţiei online vor permite Guvernului să propună un număr şi o amplasare a secţiilor de votare necesare şi suficiente în străinătate pentru asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare. Alegătorii pot să se înregistreze cel târziu cu 40 de zile înainte de ziua alegerilor, a mai menţionat Alina Zotea.

Totodată, cei prezenţi s-au familiarizat cu activitatea Partidului Liberal, despre numeroasele întâlniri cu cetăţenii a deputaţilor Partidului Liberal în luna iunie şi iulie a acestui an, despre agenda parlamentară a PL, dar şi de activitatea Dlui Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi a lui Dorin Chirtoacă, Primarul general al mun. Chişinău.

Vitalie Bria, secretarul Clubului Liberal Viena a menţionat importanţa Cluburilor Liberale din Europa, pentru realizarea obiectivelor comune a imigranţilor, dar şi importanţa implicării cetăţenilor aflaţi departe de casă în rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă societatea RM.

Olesea Juganaru, a vorbit despre tânăra generaţe, despre educaţia primită de la părinţi, ea singură la rîndul Ei provine dintr-o familie liberală, unde valorile naţionale, valorile româneşti sunt sfinte şi cu care se mândreşte.

Cei prezenţi au făcut schimb de opinii referitor la situaţia socio-politică din Republica Moldova, Alexandra Pitlic a vorbit despre criza majoră din Ucraina şi consecinţele apărute în urma agresiunii ruse care a făcut din ţara vecină o zonă de instabilitate în zona Mării Negre.

La final Anatol Voinu si Victor Raileanu au propus un obiectiv major pentru CL şi anume cel de implicare a tinerilor în cadrul Clubului Liberal Viena, ca o pistă de lansare în viaţa publică, dar şi o consolidare a încrederii între Diaspora şi Statul lor de baştină de unde provin.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, Domnule Dorin Chirtoacă! La mulţi ani, D-nă Ludmila Crăciun