Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în RM

|versiune pentru tipar||
PL / 11 decembrie 2014
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut joi, 11 decembrie 2014, o întrevedere cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la moment Republica Moldova, dar au fost tratate şi subiectele cu referire la perspectivele integrării republicii în UE, combaterea corupţiei şi poziţia postelectorală a PL.

Mihai Ghimpu, a menţionat că Partidul Liberal nu se va abate de la drumul pe care a pornit şi va lupta pentru a construi acasă o guvernare europeană: “RM are o singură cale: — Calea europeană, funcţionarea valorilor şi nu a intereselor. Ba mai mult, influenţa politică asupra organelor de drept trebuie să dispară, alt fel, trebuie aduşi oameni din afară. Eu nu am dreptul să pun PL-ul la sinucidere. Nu e proprietatea mea, dar este speranţa cetăţenilor. Democraţia este data pentru binele oamenilor, de aceea noi suntem în opoziţie faţă de corupţie, contrabandă, încălcarea legii şi a folosirii banului public în interesul propriu şi nu al cetăţenilor” a ţinut să menţioneze Mihai Ghimpu.

E.S. William H. Moser a accentuat că Republica Moldova nu trebuie să se abată de la drumul spre Uniunea Europeană, dar trebuie să scape de corupţie.

“Viitorul european trebuie să fie principala prioritate a republicii. La fel de important este ca în funcţii să fie numite persoane competente şi necorupte. Noi suntem conştienţi că dacă nivelul de corupţie rămâne neschimbat, alegerile anticipate sunt foarte aproape” — a accentual ambasadorul SUA.

În altă ordine de idei, Ambasadorul SUA, E.S. William H. Moser, şi-a exprimat susţinerea faţă de Partidul Liberal, urându-le succese pe viitor atât conducerii cât şi întregii echipe liberale.

Mihai Ghimpu a transmis un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă Ambasadorului SUA, cât şi ţării pe care o reprezintă în R. Moldova, pentru susţinerea acordată Republicii Moldova întru parcurgerea cu succes a drumului ei european.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, Domnule regizor, Ion Chistruga! Dezvoltarea intreprinderilor mici şi mijlocii, reprezintă motorul principal de creştere economică pentru Republica Moldova