Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în RM, Enrico Nunziata

|versiune pentru tipar||
PL / 22 ianuarie 2015
Partidul Liberal

Astăzi, 22 ianuarie 2015, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.

Preşedintele PL a abordat în cadrul întrevederii mai multe subiecte de importanţă majoră pentru R. Moldova, în prim-plan fiind crearea coaliţiei de guvernare.

Mihai Ghimpu a reiterat disponibilitatea şi ferma poziţie a Partidului Liberal de a participa la formarea majorităţii parlamentare, ţinand cont de compromisul la care s-a ajuns în prezenţa celor de la PPE, PES şi ALDE.

“Noi vrem să fim la guvernare. Noi vrem o guvernare pentru oameni, dar pentru aceasta este clar tuturor că este nevoie de depolitizarea organelor de drept. Noi, liberalii, ne dorim schimbarea mult aşteptată de cetăţeni, dar aceasta nu se poate întampla fără combaterea corupţiei, contrabandei. Iată de ce este nevoie de reformarea organelor de drept.”, a declarat Preşedintele PL.

Enrico Nunziata a menţionat că oficialii europeni cunosc foarte bine tot ce se întâmplă în RM, iar interesul faţă de situaţia din republică l-au demonstrat prin susţinere şi prin vizita lor aici. Mai mult, Ambasadorul a mulţumit Preşedintelui PL şi l-a asigurat de sprijinul ţării sale în democratizarea republicii şi depolitizarea organelor de drept.

“Vă mulţumim pentru faptul că sunteţi sincer, deschis şi ne prezentaţi realitatea. Ceea ce ţine de susţinere, din partea noastră este garantată în cazul în care se fac reforme”, a mai adăugat dl Ambasador al Italiei în RM.

La rândul său, Preşedintele Liberalilor a mulţumit domnului Nunziata pentru sprijinul acordat Republicii Moldova şi a precizat că cetăţenii republicii au nevoie de acest ajutor: “ Vă mulţumesc că trăiţi împreună cu noi aceste momente mai dificile. Mă bucură faptul că ne vedem mai des şi că sunteţi interesat de viitorul nostru european.”

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Soluţia de compromis recomandată de reprezentanţii PPE, PES şi ALDE pentru PL, PLDM şi PDM Consiliul Republican al PL s-a convocat în şedinţă