Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Flori şi recunoştinţă pentru Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PL / 14 februarie 2015
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, însoţit de un grup de deputaţi liberali au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor. Astăzi, marele poet ar fi împlinit 80 de ani.

Deputaţii PL au păstrat un minut de reculegere în memoria poetului care a cântat, ca nimeni altul, prin versurile sale, mama, dragostea şi limba română.

Solicitat de jurnalişti, Mihai Ghimpu a declarat că poetul Grigore Vieru face parte din generaţia de aur a intelectualilor, care a luptat pentru limba română, grafia latină, adevăr şi dreptate.

“Este poetul nostru drag, care printre primii a purtat drapelul libertăţii, luptând pentru revenirea scrisului latin. Poeziile sale vor rămâne nemuritoare. Păcat că nu mai este printre noi, în această situaţie politică poate ne-ar fi ajutat cu ceva”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Îndrăgitul poet Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta, fostul judeţ Hotin.

Liceenii Liberali au marcat 80 de ani de la naşterea lui Grigore Vieru

Astăzi, 14 februarie 2015, se împlinesc 80 de ani de la naşterea marelui poet român, Grigore Vieru. Cu acest prilej, Clubul Liceenilor Liberali a organizat un cenaclu literar la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Români din Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău. La eveniment au participat şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal, Ion Purice Nistor, Preşedintele CSL.

Liceenii au prezentat program artistic amplu, ce a constat din recitaluri, evocări, alocaţiuni şi momente literar-muzicale, susţinute de către participanţi şi dedicate poetului Grigore Vieru.

În cadrul evenimentului, Ion Cebanu, a accentuat: “Grigore Vieru a fost deosebit ca om, ca poet, ca fiu — fiu al acestui pământ. Cu toate că este trecut în altă dimensiune a existenţei, Grigore Vieru este acum mai viu ca niciodată. Vă îndemn să-i citim operele, căci cartea niciodată nu şi-a pierdut din valoare. Nu trebuie să ne uităm eroii, întrucât doar cei care se inspiră din aceste izvoare de cunoştinţe vor deveni adevăraţi creatori de idealuri. Grigore Vieru este, fără îndoială, poetul valorilor noastre naţionale şi spirituale”.

Preşedintele CSL, Ion Purice Nistor a subliniat importanţa lui Grigore Vieru în literatura română, promovarea valorilor naţionale şi semănarea dragostei faţă de neam. “Grigore Vieru este un simbol al acestui neam, foarte aproape de destinul nostru, al locuitorilor acestei fâşii de pământ, de destinul neamului nostru. Scopul nostru, a Tineretului Liberal, este de a păstra şi de a promova aceste valori pe care le-am moştenit de la predecesorii noştri. Cu siguranţă că aceasta nu va fi ultima activitate de acest gen organizată de tinerii liberali, vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi apreciez mult faptul că tinerii de astăzi dau dovadă de iniţiativă, curaj şi promovează valorile neamului nostru” — a mai precizat Ion Purice Nistor.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Adunarea Generală a Organizaţiei locale or. Străşeni a Partidului Liberal În memoriam — Nicolae Costin, 20 ani de la trecerea în nemurire