Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu Principele Radu şi Principele Nicolae ai României

|versiune pentru tipar||
PL / 23 februarie 2015
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primar general al capitalei, a primit astăzi vizita reprezentanţilor Casei Regale Române, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Principele Radu a menţionat că vizita lor are o mare semnificaţie, “având scopul să închidă un cerc care a fost rupt cu mai mulţi ani în urmă, în condiţiile când Regele a vizitat ultima dată Moldova în anul 1942”.

Alteţa Sa a ţinut să-i mulţumească lui Dorin Chirtoacă, pentru faptul că a reprezentat de mai multe ori Republica Moldova la Bucureşti, la evenimentele care s-au desfăşurat sub egida Coroanei Regale.

Reprezentanţii Casei Regale Române şi-au exprimat intenţia de a lansa la Chişinău mai multe proiecte, în special unele de caritate. “Să facem împreună un calendar al anului şi să aducem tradiţiile care sunt la acele date. Mă gândesc şi la anumite misiuni economice”, a spus Principele Radu.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a menţionat că “vizitele principelui Radu şi a principesei Margareta au spart gheaţa în ceea ce priveşte recăpătarea autorităţii de cândva a Casei Regale în Moldova”. “Dacă n-ar fi fost Casa Regală, n-ar fi fost nici România pe harta Europei”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Potrivit Prim-vicepreşedintelui PL, la Chişinău există teren fertil pentru aşezarea Casei Regale la locul cuvenit. În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a precizat că în Republica Moldova mai există şi acum ctitorii ale Casei Regale, fiind vorba de Mănăstrirea Curchi, Teatrul “M. Eminescu”, Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt sau Catedrala din Bălţi.

De menţionat că Principesa Margareta şi Principele Radu vor reveni la Chişinău în aprilie, de Sărbătoarea Învierii.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Valeriu Munteanu: Indiferent de jocurile murdare ale falşilor profeţi, nu vom capitula în faţa presiunilor ilicite ale “eroilor” zilei de astăzi Dragobetele sărută fetele!