Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Asistenţii parlamentari ai deputaţilor PL au efectuat o vizită de studiu la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PL / 4 martie 2015
Partidul Liberal

Partidul Liberal, în colaborare cu Fundaţia Friedrich Nauman, a organizat un training de instruire pentru asistenţii parlamentari ai deputaţilor Fracţiunii PL din Parlament. Trainingul s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 2–4 martie 2015, şi a inclus şi o vizită la Parlamentul României. Întrucât funcţia de asistent parlamentar este nouă în Republica Moldova, participanţii au avut un schimb de experienţă cu asistenţi parlamentari din România.

Raimar Wagner, Coordonator programe România — R. Moldova în cadrul Fundaţiei Friedrich Nauman, a participat la deschiderea oficială şi a accentuat rolul acestei vizite de studiu: “Asistentul deputatului este prima lui persoană de încredere, fapt pentru care, cu cât mai eficient şi mai bine pregătit este el, cu atât sporeşte şi eficienţa activităţii deputatului.”

Principalele subiecte de instruire au fost:

De asemenea, Ciprian Ionuţ, asistent parlamentar senatorial, a definit rolul asistentului Parlamentar în România, iar despre elaborarea de legi, iniţiative şi amendamente legislative a vorbit Ruxandra Teju, director programe ISL (Institutul de Studii Liberale), expert parlamentar.

Participanţii au fost instruiţi şi despre cum să faci o opoziţie eficientă şi diferenţierea de celelalte partide, astfel, devenind adevărata alternativă pentru cetăţeni.

Vizita de studiu la Bucureşti s-a încheiat cu Turul Parlamentului României cu ghid, astfel, asistenţii parlamentari ai deputaţilor PL au asistat şi la şedinţa Parlamentului României din 4 martie 2015.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

“A fost război… ecoul lui şi-acum mai este viu” Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, raportor al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei în Luxemburg