Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii au dezbătut în cadrul şedinţei Consiliului Republican situaţia social-politică din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 25 octombrie 2015
Partidul Liberal

Astăzi, 25 octombrie 2015, la Chişinău a avut loc şedinţa Consiliului Republican care a avut două subiecte pe ordinea de zi:

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL a trecut în revistă toate evenimentele care s-au întâmplat în Republica Moldova în ultima perioadă, menţionând că liberalii din 2011, public, cu text deschis au atenţionat opinia publică că are loc un jaf din sistemul bancar: “Având în vedere nemulţumirea cetăţenilor, în urma jafului secolului, au început proteste, corturi, ceea ce înseamnă un risc în continuarea cursului european.

Am avut atitudine şi când eram în afara guvernării şi în perioada AIE-3. Poziţia noastră — cei care au furat să fie găsiţi. Dacă nu se întâmplă, să fie eliberaţi din funcţie cei care au contribuţie la o anchetă pasivă sau nu doresc să fie găsiţi cei care au furat. Era clar că un astfel de furt nu poate fi rezolvat în trei luni. Noi cunoaştem deja cine au stat în prima linie şi au folosit aceste funcţii conştient sau inconştient. PL a acceptat să fie ridicată imunitatea, fiindcă Acordul AIE-3 nu prevede apărarea intereselor lui Ghimpu, Lupu şi Filat, ci a cetăţenilor” a mai menţionat Mihai Ghimpu.

Referindu-se la moţiunea de cenzură depusă în Parlament, Mihai Ghimpu a afirmat că Fracţiunea PL nu va susţine această moţiune, pentru a nu crea instabilitate şi haos în republică: “Rămâne să vedem ce se va întâmpla joi, 29 octombrie 2015 în Parlament când se va dezbate această moţiune de cenzură. Deputaţii PL nu vor vota această moţiune, pentru a nu permite să avem o situaţie de instabilitate, iar în Republica Moldova să domnească haosul. Demiterea Guvernului acum, ar fi cea mai proastă situaţie pentru Republica Moldova, când aşteptăm să vină FMI”, a precizează Mihai Ghimpu.

În continuare, membrii Consiliului republican, au discutat subiectul ce vizează activitatea partidului în teritoriu, comunicarea între organizaţiile locale cu cele centrale ale partidului.

Secretarul General al PL, Ion Apostol, a trecut în revistă activitatea statutară a fiecărei organizaţii, precum şi activitatea politică a formaţiunii în raioane. Preşedinţii de organizaţii au expus problemele cu care se confruntă la moment filiale pe care le conduc. Totodată, au avut posibilitatea să primească răspunsuri de la deputaţii, miniştrii,vice-miniştrii şi şefii de agenţii din partea PL.

Şedinţa Consiliului Republican a avut un format mai mare, la care au asistat şi primarii PL, consilierii raionali PL, membrii ai Birourilor Teritoriale PL din toate raioanele Republicii Moldova.

Sursa: www.pl.md

Discursul Dlui Mihai Ghimpu, Preşedinte PL la începutul sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului RM Comunicat de presă al Partidului Liberal