Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie cu privire la discriminarea pe criterii etnice a cetăţenilor de către Preşedintele Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 decembrie 2007
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare şi indignare faţă de declaraţia şefului statului, Vladimir Voronin, precum că el “…nu este preşedintele românilor”, făcută astăzi, 19 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

În contextul ieşirilor recente duşmănoase împotriva României şi al interzicerii ocupării de funcţii publice pentru cetăţenii Moldovei deţinători ai dublei cetăţenii, această afirmaţie frizează lipsa de responsabilitate şi este în măsură să destabilizeze şi mai mult situaţia din ţara noastră.

Partidul Liberal Democrat din Moldova aminteşte domnului Voronin că, în conformitate cu prevederile constituţionale, Preşedintele Republicii Moldova este preşedintele tuturor cetăţenilor ţării, indiferent de origine etnică. Toţi sunt cetăţeni loiali ai statului şi toţi trebuie să beneficieze de grija instituţiilor statului, inclusiv a preşedinţiei, fără nici o discriminare.

Partidul Liberal Democrat din Moldova atrage atenţia opiniei publice că atitudinea hazardată a şefului statutului în probleme sensibile cum este cea a identităţii, precum şi atentatele repetate la simbolurile naţionale conduce la segregarea societăţii, fapt ce poate avea consecinţe imprevizibile pentru viitorul Republicii Moldova ca stat pe care comuniştii pretind că îl apără.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţie cu privire la insinuările referitoare la paternitatea Partidului Liberal Democrat din Moldova PLDM a ales organele de conducere şi a depus actele la MJ