Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la caracterul populist-electoral al recentelor majorări de salarii pentru angajaţii din învăţămînt

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 septembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova califică recentele majorări cu 18 la sută a salariilor pentru cele mai defavorizate categorii de angajaţi din învăţămînt ca pe o sfidare a bunului simţ şi un populism electoral ieftin. Problemele învăţămîntului sunt atît de grave, încît ele nu pot fi soluţionate nici prin indicaţii improvizate ale şefului statului şi nici prin majorări nesemnificative ale salariilor, ce nu acoperă măcar ritmurile inflaţiei.

PLDM consideră că reformarea sistemului de învăţămînt este o chestiune de importanţă vitală pentru societatea noastră şi nu poate fi făcută de dragul dividendelor electorale, iar majorarea salariilor trebuie să reprezinte rezultatul negocierilor dintre Guvern şi Sindicate ca expresie a poziţiei justificate a colectivelor pedagogice. PLDM îşi reiterează convingerea că, în condiţiile crizei social-economice profunde în care se află Republica Moldova, numai satisfacerea deplină a cerinţelor pedagogilor şi echivalarea salariului lor cu salariul mediu pe economie poate salva învăţămîntul de la faliment.

PLDM se solidarizează şi în continuare cu profesorii, cei care asigură realmente viitorul ţării, şi cere guvernării să soluţioneze integral toate revendicările lor. Totodată, PLDM insistă asupra excluderii atitudinii populist-electorale, asupra abordării complexe şi responsabile a tuturor problemelor legate de funcţionarea sistemului educaţional şi implicării active a cadrelor didactice în identificarea soluţiilor pentru sfera învăţămîntului.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM privind desfăşurarea Congresului al II-lea al PLDM Declaraţie politică a Congresului II al Partidului Liberal Democrat din Moldova