Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Grigore Vieru a plecat să vestească eternele Adevăruri despre Mamă şi Patrie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În aceste momente de cumplită tristeţe, alegem cu greu cuvintele potrivite pentru a reda pustiul din sufletele noastre, rămas în urma dispariţiei celui care a fost Grigore Vieru.

Pilonul de rezistenţă al culturii naţionale, Poetul suferinţelor şi speranţelor noastre a plecat la Domnul să vestească acum şi în veac eternele Adevăruri despre Mamă şi Patrie, despre suferinţa acestei aşchii de pămînt cu numele Basarabia, atît de drag şi de durut pentru Marele Poet. Destinul lui Grigore Vieru este însăşi destinul Basarabiei: o luptă necontenită pentru Adevăr şi Limba Română, fără armistiţii şi compromisuri, mereu pe linia întîi a demnităţii naţionale.

Prin dispariţia lui Grigore Vieru, cultura română pierde pe unul dintre cei mai redutabili reprezentanţi ai săi, iar Republica Moldova — un spaţiu axiologic pe care nu-l va recupera niciodată.

Partidul Liberal Democrat din Moldova este alături de familia îndoliată, de toţi cei care l-au cunsocut şi preţuit pe Marele Dispărut. În aceste clipe grele ale despărţirii, ne rugăm pentru ca Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii întru Împărăţia Sa. Iar pentru cinstirea memoriei Poetului avem datoria să facem ceea “ce n-a dovedit nici tata” — să păstrăm şi să valorificăm pentru viitorime întreaga moştenire lăsată nouă de Grigore Vieru.

Sursa: www.pldm.md

Ne-a părăsit Victor Ciutac Comunicat de presă al PLDM cu privire la lansarea acţiunii “Numărătoarea inversă a guvernării comuniste”