Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la implicarea instituţiilor de forţă în procesul politic din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 februarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu pregătirea unor provocări la adresa liderilor partidelor de opoziţie din partea instituţiilor de forţă ale statului.

PLDM a intrat în posesia unor informaţii despre crearea grupurilor speciale a organelor de forţă, care au în sarcină organizarea provocărilor cu implicarea pesoanelor marcante din cadrul partidelor de opoziţie şi a membrilor familiilor acestora.

Pe lîngă urmărirea lor, aceste grupuri planifică să organizeze provocări de tipul: plasarea substanţelor narcotice, a armelor, a substanţelor explozive în lucrurile şi automobilele personale; crearea situaţiilor de accident sau conflict în care să fie implicaţi liderii de opoziţie şi membrii familiilor lor, inclusiv copiii.

Aceste ilegalităţi au scopul de a intimida şi a elimina din cursa electorală pe liderii partidelor de opoziţie şi, în consecinţă — fraudarea alegerilor parlamentare. Comuniştii şi acoliţii lor sunt decişi să facă uz de toate instrumentele şi metodele ilegale şi chiar criminale, pentru a se menţine cu orice preţ la putere.

PLDM condamnă asemenea practici odioase şi atenţionează opinia publică despre pericolul destabilizării situaţiei social-politice în timpul campaniei electorale.

PLDM avertizează instituţiile de forţă că implicarea lor în acţiuni ilegale, dar şi în procesul politic în general, este inadmisibilă şi are consecinţe juridice.

PLDM face apel către organismele internaţionale şi misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, către organizaţiile de monitorizare a alegerilor să intervină pentru a determina puterea de la Chişinău să nu implice instituţiile de forţă în procesul politic şi să creeze condiţii pentru un scrutin parlamentar liber şi corect .

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM în legătură cu reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice din faţa Procuraturii Generale La 8 februarie curent, PLDM organizează un miting de protest