Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la evenimentele 6–7 aprilie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că acţiunile de protest din zilele de 6–7 aprilie curent, au avut un caracter spontan şi au reprezentat o reacţie a tineretului faţă de fraudarea alegerilor parlamentare din partea guvernării comuniste.

Cu regret, de aceste proteste s-au folosit grupuri de persoane bine instruite care au instigat mulţimea la atacarea instituţiilor statului şi vandalizarea lor.

Maniera în care au fost dirijate aceste acţiuni şi comportamentul structurilor de forţă demonstrează clar că în spatele acestor manifestări violente stau servicii speciale, iar acţiunile s-au produs în baza scenariilor pregătite din timp de regimul comunist. Acest lucru este confirmat şi de faptul că majoritatea protestatarilor au manifestat paşnic în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi n-au răspuns provocărilor.

PLDM consideră că aceste acţiuni au avut scopul de a găsi pretexte pentru a refuza partidelor de opoziţie efectuarea verificării listelor electorale prin care să demonstreze fraudarea alegerilor. Concomitent, guvernarea doreşte să culpabilizeze partidele de opoziţie pentru degradarea climatului social politic, să discrediteze oponenţii politici în faţa cetăţenilor şi să izoleze definitiv Republica Moldova de ţările Uniunii Europene.

PLDM a condamnat din start manifestările violente şi s-a desolidarizat de autorii atacurilor asupra instituţiilor statului. Toate acţiunile organizate de PLDM au avut un caracter legal şi paşnic.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM privind lansarea “Dosarului comunismului” Comunicat de presă cu privire la întrevedrile liderilor PLDM, PL şi AMN cu oficiali UE şi SUA