Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi au relatat adevărul despre 7 aprilie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Duminică, 19 iulie, la ora 11.00, în Grădina Publică Ştefan cel Mare ar fi trebuit să aibă loc dezbaterile publice despre evenimentele din 7 aprilie şi cele ce au urmat între Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Organizaţia de Tineret a PCRM, la invitaţia tinerilor liberal democraţi.

Comsomoliştii, deşi nu au refuzat oficial invitaţia, au evitat să stea faţă în faţă cu tineretul liberal democrat de frică şi din lipsă de argumente sau probe veridice. În aceste condiţii, tinerii PLDM au vorbit celor adunaţi în preajma monumentului lui Mihai Eminescu despre derularea Campaniei “Adevărul”, care a vizitat pînă acum peste 400 de localităţi rurale din Republica Moldova, despre importanţa implicării persoanelor tinere în politică.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu, precum şi Alexandru Cozer, Nighina Azizov şi alţii au relatat despre interesul sporit manifestat de oamenii de la sate faţă de evenimentele din 7 aprilie şi deturnarea protestelor paşnice de către guvernarea comunistă. Campania “Adevărul” a deschis ochii multor cetăţeni, care au rămas miraţi cît de mult diferă informaţia prezentată de mijloacele de informare obediente puterii de cea comunicată de către liberal democraţi. Iurie Crăciuneac, unul din tinerii care a trecut prin “coridoarele morţii” a povestit despre ororile acelor zile de aprilie, despre maltratările la care a fost supus de către colaboratorii de poliţie, dar şi despre impedimentele în promovarea adevărului, pe care guvernarea comunistă le impune, prin intermediul structurilor de forţă.

Tinerii liberal-democraţi au adresat şi 20 de întrebări Partidului Comuniştilor, întrebări la care ar fi trebuit să răspundă comsomoliştii, dacă ar fi avut curajul să iasă în dezbateri publice. De asemenea, tinerii liberal democraţi au avut ocazia să răspundă la întrebările adresate de cetăţenii prezenţi la faţa locului. A fost efectuat şi un “vox populi”, oamenii răspunzînd la întrebarea “Cine se face vinovat de evenimentele din 7 aprilie?”.

Serviciul de presă al PLDM

Fondul “Aprilie 2009” propune înălţarea unui monument al victimelor torturii Organizaţia de Tineret a PLDM lansează acţiunea “Vreau să fiu student”