Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sediul PLDM din Cantemir a fost incendiat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 aprilie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În seara zilei de 7 aprilie curent, sediul Organizaţiei Teritoriale Cantemir a Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost ţinta unui atac criminal.

Incidentul a avut loc in jurul orei 20 şi 30 de minute. Cîţiva indivizi au incendiat sediul partidului, stropind cu motorină uşa de la intrare şi pereţii clădirii. A avut de suferit şi interiorul sediului, unde au fost aruncate fumigene. Flăcările au distrus drapelele Republicii Moldova, Uniunii Europene şi al PLDM, arborate pe faţada sediului.

În aceeaşi seară, forţele de ordine au identificat infractorii şi i-au reţinut. Aceştia s-au dovedit a fi un tînăr de 26 de ani, cu antecedente penale, şi doi minori de 17 ani.

Potrivit poliţiei, tînărul se afla în stare de ebrietate, iar în automobilul acestuia au fost depistate două arme de foc.

Persoana reţinută este cunoscută la Cantemir drept un simpatizant al Partidului Comuniştilor, fiind implicat activ în timpul celor două campanii electorale din 2009.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile de vandalizare a sediului său şi de distrugere a simbolurilor Republicii Moldova, UE şi PLDM şi îşi exprimă încrederea că organele abilitate vor investiga cu maximă responsabilitate acest caz, iar persoanele vinovate vor fi deferite justiţiei.

Amintim că, acum o lună, a fost vandalizat sediul Organizatiei Teritoriale Cahul a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Serviciul de presă al PLDM

Seminare de instruire pentru liderii organizaţiilor primare ale PLDM PLDM a depus flori la Ambasada Poloniei