Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iurie Ţap: Minciuna şi manipularea sunt instrumentele de lucru ale comuniştilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 iunie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputatul Iurie Ţap, vicepreşedinte al Parlamentului, va acţiona în judecată Partidul Comuniştilor, dacă nu-i vor fi prezentate scuze în mod public pentru calomniere şi difuzare de informaţii false la adresa sa.

Despre aceasta a anunţat deputatul liberal democrat în cadrul unui briefing.

“Învinuirile de încălcare a prevederii Codului electoral prin desfăşurarea agitaţiei electorale la televiziunea FlorTv din oraşul Floreşti, în ziua alegerilor locale din 30 mai, sunt lipsite de temei, mincinoase şi au scopul de a mă discredita”, a spus Iurie Ţap.

Deputatul a prezentat secvenţele video difuzate de televiziunea din Floreşti, la care au făcut referire reprezentanţii comuniştilor.

Acestea nu au tentă electorală şi au fost realizate de Ziua Sportului, desfăşurată în oraşul Floreşti, şi în cadrul Festivalului Turistic Naţional “De la Paşte la Duminica Mare”, care a avut loc în satul Domuljeni, la 23 mai.

“După cum vedeţi, sunt nişte reportaje neutre şi nici vorbă de agitaţie electorală. Iar faptul că aceste reportaje au fost difuzate în ziua alegerilor ţine de competenţa conducerii postului şi a politicii editoriale a acestuia,” a precizat deputatul.

Iurie Ţap a specificat că acuzaţiile comuniştilor sunt lipsite de probe şi le-a calificat drept insinuări. “Pe durata guvernării lor, comuniştii s-au bazat pe minciună şi manipulare. Acestea sunt metodele cu care vor să se menţină în atenţia oamenilor şi în continuare”, a spus Ţap.

În cazul în care nu i se vor aduce scuzele de rigoare, deputatul PLDM va cere instanţei de judecată să se pronunţe pe marginea acestui caz.

Serviciul de presă al PLDM

PLDM şi-a făcut publice propunerile pentru asigurarea stabilităţii politice Comunicat de presă privind intenţia lui Traian Vasilcău de a părăsi rîndurile PLDM