Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: “Noi nu vom sacrifica viitorul Republicii Moldova de dragul campaniei electorale”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 august 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Modova a lansat iniţiativa de a reduce campania electorală pentru scrutinul prezidenţial şi parlamentar anticipat de la două luni, la o lună, pentru a nu afecta actul guvernamental. Iniţiativa a fost făcută publică de către preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PLDM a menţionat că în activitatea guvernamentală urmează o perioadă foarte încărcată, în care trebuie puse în aplicare proiecte foarte importante pentru cetăţenii Republicii Moldova: planul de lichidare a consecinţelor inundaţiilor, îndeplinirea condiţiilor privind eliminarea vizelor de către UE pentru cetăţenii moldoveni, demararea negocierilor privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE. Aceste şi alte proiecte urmează a fi gestionate cu toată responsabilitatea şi implicarea, a specificat Vlad Filat.

“Noi nu vom sacrifica viitorul Republicii Moldova de dragul campaniei electorale. De aceea propunem această scurtare a campaniei, ca pe o modalitate de face importante economii şi de a nu bulversa activitatea administraţiei centrale şi locale”. Preşedintele PLDM a precizat că majoritatea ţărilor europene au campanii electorale de 30 de zile, care sunt construite, în principal, pe mesaje şi idei, nu pe cheltuirea unor sume imense şi pe lupte politice subterane.

“Electoratul nostru a ajuns la maturitatea la care să judece politicienii şi partidele după fapte, nu după vorbe”, a declarat Vlad Filat, specificînd că “cine are idei şi proiecte clare pentru Moldova, le poate transmite într-o lună, iar celor care nu au un program politic serios — nu le vor ajunge nici 12 luni pentru a-şi convinge electoratul”.

Preşedintele PLDM a anunţat că va prezenta această iniţiativă partenerilor din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Vlad Filat şi-a exprimat convingerea că acest demers va fi susţinut şi “vom reuşi să operăm modificările legislative necesare, astfel încît să nu ţinem ţara într-o campanie electorală prelungită, iar activitatea Guvernului să se poată desfăşura cu eficienţă în continuare”.

Serviciul de presă al PLDM

Preşedintele PLDM a adresat cetăţenilor Republicii Moldova apelul de a participa la referendum Comunicat de presă cu privire la iniţiativa legislativă a PLDM de modificare a Codului Electoral