Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ofiţeri în rezervă au constituit Uniunea “Stejarul”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 octombrie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 13 octombrie, la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a avut loc conferinţa de constituire a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “Stejarul”.

La şedinţă au fost prezenţi 53 de ofiţeri în rezervă, participanţi activi la procesele de reformare şi consolidare a statului Republica Moldova, la luptele pentru integritatea teritorială a ţării, membri ai diferitelor misiuni de pacificare.

Colonelul în rezervă, Igor Gorgan, a prezentat un raport în care a menţionat că ofiţerii în rezervă vor să contribuie efectiv la edificarea unui stat de drept şi la continuarea reformelor democratice demarate de actuala guvernare. “Suntem capabili să influenţăm pozitiv realizarea obiectivelor asumate de PLDM, care este cea mai sănătoasă şi viabilă forţă politică în Republica Moldova. Numai împreună putem făuri o ţară în care drepturile sunt respectate, iar cetăţenii trăiesc în bunăstare”, a declarat Gorgan.

La rândul său, Bujor Popuşoi, colonel în rezervă, a opinat că cei care au stat la baza creării instituţiilor militare ale statului nu pot permite ca procesele democratice să fie stopate. “Noi, cei care ne-am servit cu onoare Patria nu putem rămâne indiferenţi. Împărtăşim valorile şi principiile PLDM şi dorim să ne implicăm activ în procesul de însănătoşire morală a societăţii, de educare a spiritului patriotic, de promovare a valorilor democratice europene”.

Conferinţa a fost salutată de preşedintele PLDM, Vlad Filat. “Este o onoare să vă avem alături. Vă mulţumesc din suflet că aţi dorit să vă implicaţi şi sunt sigur că împreună vom reuşi”, a menţionat Vlad Filat. Liderul PLDM a subliniat că liberal democraţii, din start, şi-au propus obiective clare — de a rezolva problemele grave cu care se confruntă societatea. “După cum ne-am îndeplinit până acum angajamentele asumate, aşa vom asigura şi realizarea obiectivului nostru major — Moldova fără sărăcie . Am demonstrat, prin fapte, nu prin declaraţii, că avem capacitatea să asigurăm o bună guvernare a Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Delegaţii la conferinţă au adoptat Regulamentul Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “Stejarul” şi au ales organele de conducere. Preşedinte al Uniunii a devenit colonel Igor Gorgan, iar vicepreşedinte — colonel Victor Bleah. Participanţii la conferinţă au adresat un Apel către militarii în rezervă, către toţi oamenii de bună credinţă de a susţine eforturile PLDM îndreptate spre realizarea aspiraţiilor cetăţenilor Republicii Moldova spre o viaţă decentă într-un stat de drept.

La finele conferinţei, Vlad Filat i-a înmânat lui Igor Gorgan drapelul Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “Stejarul”.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: “Activitatea Guvernului nu trebuie să fie afectată de campania electorală” În Europa fără vize