Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Decizia de fuzionare a AMN cu PLDM este un gest de maturitate politică

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 martie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Fuzionarea Partidului «Alianţa Moldova Noastră» cu Partidul Liberal Democrat din Moldova este un gest de maturitate politică a partidelor pe care le reprezentăm, în ideea de consolidare a forţelor politice din Republica Moldova şi de asigurare a ţării noastre cu partide puternice şi funcţionale”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele AMN, Serafim Urechean.

Liderul PLDM a menţionat că decizia de fuzionare este extrem de importantă pentru fortificarea forţelor politice democratice cu scopul de a asigura ţara noastră cu o guvernare eficientă. “Noi suntem compatibili, avem aceleaşi obiective, iar decizia de fuzionare va conduce la fortificarea PLDM, care este un partid al actiunii şi al soluţiilor în interesul şi în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a precizat că cel mai scurt timp va fi definitivat acordul de fuziune între cele două partide, iar în următoarele trei săptămâni PLDM şi AMN vor organiza congrese în cadrul cărora va fi luată decizia finală cu privire la această acţiune. La fel, urmează să fie stabilită şi modalitatea participării comune în alegerile locale, a mai declarat Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a remarcat că decizia de fuzionare a fost luată şi în contextul în care la alegerile locale generale, dar şi la viitoarele scrutine parlamentare “lupta se va da între PLDM şi PCRM. Nu este vorba despre un târg sau negocierea unor funcţii, ne interesează stabilitatea în ţară şi bunăstarea poporului, transformarea Republicii Moldova într-un stat de drept”, a subliniat Urechean.

Vlad Filat a mai precizat că Serafim Urechean va avea o poziţie importantă în cadrul PLDM, care să-i ofere posibilitatea să contribuie nu doar la dezvoltarea partidului, ci şi a întregii societăţi.

Serviciul de presă al PLDM

La Donduşeni a fost creată Organizaţia de Femei a PLDM Femeile reuşesc atunci când doresc cu adevărat să se implice în politică