Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii liberal democraţi au făcut donaţii de carte

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iunie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat un şir de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Programul manifestaţiilor a demarat la 29 mai cu “Starturi Vesele” — competiţie sportivă desfăşurată pe întreg teritoriul republicii, concerte de binefacere, spectacole pentru micuţii din grădiniţe, donaţii de jucării şi carte.

În cadrul Campaniei “Dăruieşte o carte”, reprezentanţii fracţiunii parlamentare a PLDM au vizitat mai multe localităţi din ţară, oferind seturi de carte bibliotecilor şcolare şi grădiniţelor. Astfel, au fost completate fondurile de carte şi manuale ale liceului “Constantin Stere” din oraşul Soroca; liceului teoretic din or. Varniţa şi liceului cu predare în limba română din Tighina; şcolilor din satele Nicoreni şi Moara de Piatră, r-ul Drochia; Bălăneşti, r-ul Nisporeni, grădiniţelor de copii nr. 5 din Rezina şi nr.147 din municipiul Chişinău. Pe lângă cărţile ce sunt parte a Programului Şcolar pentru învăţământul preuniversitar, au fost oferite diverse dicţionare: de sinonime, antonime, explicative, de limba franceză şi engleză.

Pe lângă donaţiile de carte, deputaţii liberal democraţi au oferit seturi de costume naţionale mai multor cercuri de creaţie din Tighina, echipament sportiv unor şcoli-internat, precum şi jucării, rechizite şcolare şi dulciuri copiilor de la grădiniţele vizitate.

De asemenea, copiii din familiile social-vulnerabile din Şoldăneşti au primit abonamente gratuite pentru Şcoala de pictură din oraş.

Deputaţii PLDM au participat şi la careurile solemne dedicate ultimului sunet în şcolile în care şi-au făcut studiile, oferind şi cu acest prilej seturi de carte şi îndemnând copiii să citească mai mult pentru a deveni buni în viitor profesionişti şi oameni culţi.

Programul de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Copilului continuă astăzi în toate sectoarele municipiului Chişinău, precum şi în raioanele republicii.

Serviciul de presă al PLDM

Starturi Vesele “Cupa Stejarului” Evenimentele Open Air Party au adunat peste 3000 de tineri