Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

O nouă instruire pentru femeile liberal democrate din Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 decembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La data de 21 decembrie, pentru femeile liberal democrate din municipiul Chişinău a fost organizată o instruire cu tema “Constituirea organizaţiilor primare pe lângă secţiile de votare şi microsectorizarea. Eficientizarea lucrului de partid în mediul alegătorilor”, susţinută de Fundaţia germană Konrad Adenauer. La instruire au participat peste 55 de doamne liberal democrate. Au mai fost prezenţi preşedintele Organizaţiei municipale Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici, vicepreşedintele Organizaţiei de Femei, Liliana Bolocan, Aurelia Ciubuc şi Lupu Veronica, directorul de programe KAS, Natalia Corobcă.

Liliana Palihovici, preşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM şi vicepreşedinta Parlamentului a salutat prezenţa în sală a doamnelor liberal democrate care au fost implicate plenar în campaniile electorale din ultimii ani. “Sunt ferm convinsă că Organizaţia de Femei a PLDM din municipiul Chişinău este una puternică şi consolidată. Este nevoie de o mai bună comunicare pentru a promova politici şi acţiuni concentrate în vederea asigurării actului politic la nivel municipal”, a opinat Liliana Palihovici.

Instruirea a cuprins 2 sesiuni tematice, în care au fost discutate metodele care asigură o muncă eficientă şi rezultativă în cadrul organizaţiilor de sector. Victor Roşca, Secretarul general al PLDM, a reiterat importanţa microsectorizării în vederea asigurării unei comunicări eficiente dintre PLDM şi alegători. Totodată, Roşca a prezentat o serie de exemple din ţările europene, unde acest proces este unul de succes.

Alexei Buzu, director de programe la centrul Parteneriat pentru dezvoltare a menţionat că dimensiunea de gen în procesul electoral este definitorie. Expertul a prezentat o serie de statistici care au identificat problemele cu care se confruntă femeile în accederea în poziţiile cheie din Republica Moldova.

Organizaţia de Femei PLDM este cea mai puternică organizaâie din Moldova şi are drept obiectiv promovarea valorilor PLDM în rândul femeilor şi implicarea unui număr mai mare de femei în procesul decizional din ţară.

Sursa: www.pldm.md

A avut loc şedinţa Consiliului Politic al Organizaţiei de Femei a PLDM Moş Crăciun a venit şi la copiii defavorizaţi din sectorul Râşcani