Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În legătură cu unele speculaţii pe marginea iniţiativei deputaţilor PLDM de condamnare politică a regimurilor totalitare, Partidul Liberal Democrat din Moldova face următoarele precizări:

Proiectul de lege nr. 1724 privind modificarea şi completarea unor acte legislative are drept scop condamnarea politică a acţiunilor ilegale ale regimurilor totalitare. Cu referire la modificarea Legii privind ocrotirea monumentelor, proiectul prevede introducerea, la articolul 1, a unui nou alineat care se referă la faptul că nu pot dobândi statutul de monumente şi nu pot fi incluse în Registrul monumentelor obiectele sau ansamblurile de obiecte care constituie vestigii ideologice din perioada regimurilor totalitare. Aceasta se referă la monumentele lui Lenin, la alte monumente şi busturi ale apologeţilor regimurilor totalitare.

Prevederile acestui articol nu se referă la complexele memoriale care reprezintă în sine un loc de comemorare a ostaşilor căzuţi în diferite războaie. Ele rămân a fi nişte elemente ale trecutului nostru istoric şi nu pot fi calificate ca vestigii ale regimurilor totalitare.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a înregistrat proiectul de lege privind condamnarea politică a regimurilor totalitare Satul Hogineşti a adunat meşteri olari din câteva ţări