Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a participat la consultările pentru Planul de Acţiuni al Cadrului de Parteneriat Naţiunile Unite — Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 22 octombrie curent, vicepreşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a participat la consultările pentru Planul de Acţiuni al Cadrului de Parteneriat Naţiunile Unite — Republica Moldova, intitulat “Spre Unitate în Acţiune”.

“Este nevoie să dezvoltăm un parteneriat cu Naţiunile Unite pe dimensiuni fundamentale pentru prezentul şi, mai ales, pentru viitorul ţării: politici demografice, politici sociale, incluziune. Iar cooperarea pe dimensiunea parlamentară trebuie să fie parte a acestui parteneriat în beneficiul fiecărui cetăţean al Republicii Moldova”, a afirmat Liliana Palihovici.

Cadrul de Parteneriat dintre Organizaţia Naţiunilor Unite — Republica Moldova pentru 2013–2017 se axează pe trei piloni-cheie: guvernare democratică, justiţie, egalitate şi drepturile omului; dezvoltare umană şi incluziune socială; mediu, schimbări climatice şi gestionarea riscurilor de dezastre.

Cadrul de Parteneriat “Spre Unitate în Acţiune” a fost elaborat prin intermediul consultărilor cu Echipa de Ţară a Naţiunilor Unite din Moldova şi agenţiile nerezidente, Guvernul Republicii Moldova, societatea civilă şi alte părţi interesate. Acest cadru susţine Republica Moldova în abordarea provocărilor majore de dezvoltare cu care ţara se confruntă în procesul de valorificare a aspiraţiei sale de a fi ţară europeană prosperă şi modernă.

Sursa: www.pldm.md

Primarul s. Hansca din Ialoveni a raportat in faţa comunităţii Liderii OP din sectorul Centru, Chişinău, s-au întrunit în şedinţă