Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iniţiativă legislativă de sprijin pentru tinerii şi persoanele care duc faima bună a Moldovei în străinătate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 ianuarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a înregistrat o iniţiativă legislativă prin care tinerii şi persoanele care participă la diverse activităţi artistice, culturale şi sportive şi care prezintă la aceste acţiuni Republica Moldova vor beneficia de scutiri de plată a drepturilor de import, atunci când ele nu sunt destinate comercializării.

Iniţiativă legislativă a proiectului de lege privind unele categorii de bunuri scutite de la plata drepturilor de import, înregistrată la Biroul Permanent al Parlamentului, va susţine persoanele care promovează bunul nume al Republicii Moldova în străinătate, oamenii de ştiinţă premiaţi pentru invenţiile lor şi prevede, de asemenea, reglementarea scutirii de plată a drepturilor de import care se referă la bunuri speciale destinate pregătirii educaţionale, angajării sau adaptării sociale a persoanelor cu dizabilităţi.

“Sunt mândră de tinerii şi oamenii de ştiinţă care muncesc mult şi obţin trofee pentru merite deosebite la concursuri internaţionale. Pentru mine este important să susţinem, prin mecanisme legislative, oamenii care duc faima bună a Republicii Moldova peste hotarele ţării”, a afirmat Liliana Palihovici.

Proiectul de lege propune scutirea premiilor şi decoraţiilor onorifice (cupe, medalii, trofee şi alte articole similare), care au fost acordate persoanelor rezidente în Republica Moldova într-un stat străin drept recompensa adusa activităţii lor în domenii cum ar fi arta, ştiinţa, sportul ori ca recunoaştere a unui merit la un eveniment internaţional.

Liliana Palihovici accentuează şi dimensiunea socială a acestui proiect de lege şi impactul asupra mediului academic, cultural, sportiv al ţării.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ: Nu vom permite sacrificarea viitorului Republicii Moldova La Leova s-a desfăşurat “Cupa OT a PLDM” la baschet